Новият Нефтохимик се представи и обяви целите си

"Амбициите ни са да развиваме детско-юношески футбол и да имаме и аматьорски мъжки отбор", споделят от клуба

Новият Нефтохимик се представи и обяви целите си

Бургаският клуб Нефтохимик ще продължи съществуването си под нова форма. Днес петима привърженици представиха новото издание на клуба, този път регистриран като Сдружение с нестопанска цел, на пресконференция. Те разкриха първите си планове, както и краткосрочната стратегия.

 

"На 16.07 точно 20 привърженици на Нефтохимик, сред които и клубната легенда Красимир Денев, подкрепени от доста голяма част от основната агитка на отбора създадохме ново сдружение, чиято основа цел е да се спаси, запази марката Нефтохимик. Създадохме СНЦ ФУТБОЛЕН КЛУБ НЕФТОХИМИК БУРГАС 1962, което ще се управлява от нас привържениците. Чисто и прозрачно. Без задкулисие и интриги", се казва в официалното становище на новия клуб.

 

И се добавя, че всеки привърженик може да стане част от управлението. Учредителите избраха петчленен Управителен съвет на старта на това начинание - Николай Тодоров, Николай Стоянов, Андрей Рунчев, Стоян Николов и Пламен Николов.

 

"Амбициите ни са да развиваме детско-юношески футбол и да имаме и аматьорски мъжки отбор, в който ще играят и футболисти от юноши старша възраст на клуба. Целта пред мъжкия отбор е да се класира в по-горна група още тази година. В школата ще се направят промени с цел по-качествено обучение на децата. Имаме за цел догодина юноши-младша възраст да гонят класиране в елитната U17".

 

От клуба добавят, че вече е сключен договор за ползване на стадиона в квартал Долно Езерово, където ще играят и мъжете, и отборите от школата. Новият СНЦ Нефтохимик ще играе в Б областна група, а най-вероятно БФС-Бургас ще ги изпрати в Централната зона. Те ще бъдат и новатори с въвеждането на билети за мачовете за Б окръжна група, което пък е на границата на рекорда.

 

Досегашният ПФК със същото име прехвърля на Сдружението нематериалните активи като емблема, история, купи и медали с цел да се осигури приемственост между двата клуба. Договор за това обаче за момента не е подписан. Ако това стане, ще бъде второ прехвърляне на нов клуб на активите в рамките на пет години. Планирано е дружеството да се самофинансира чрез събиране на членски внос, дарения, спонсори, както и ще се чака нова субсидия от Община Бургас.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки