Николай Златков записа втора победа и води в Европейската купа за планински изкачвания

Той победи в германското Оснабрюкер, завършвайки първи в трите състезателни манша по дългото 2030 метра трасе

Николай Златков записа втора победа и води в Европейската купа за планински изкачвания

Българският автомобилен състезател Николай Златков (Ауди S1 Куатро) увеличи преднината си в класирането на Европейската купа за планински изкачвания, след като спечели второ състезание от надпреварата. Той победи в германското Оснабрюкер, завършвайки първи в трите състезателни манша по дългото 2030 метра трасе с общо време 3:06.841 мин.

Това е втората победа за пилотът на Проспийд след италианското Делло Спино и вече има 80 т. (две победи, две втори и едно четвърто място), като изпреварва втория в класирането за купата - Фулвио Джулиани (Ит, Алфа Ромео 155 GT) с 28 т., трети е австриецът Майк Йелинек (Субару Импреза STi), който е с 37 т. Втори в европейската надпреварата край град Хилтер-Борглон е Йорг Валдигер (БМВ STW) - 3:07.897, а трети е каращият Порше 997 GT3 французин Никола Вевер, който направи трите си изкачвания за 3:09.151 мин.

В състезанието участват общо 211 автомобила в 11 различни класа, като срещу автомобила на Златков, който е реплика на оригиналното Ауди S1 и построено от самия пилот, се изправят други 9 автомобила, които са заводско производство и с участия в най-големите автомобилни първенства на Европа.

"Състезанието е с много късо трасе, което предполага и много прецизно каране, защото и най-малката грешка не може да бъде поправена по-късно", каза Златков.

От финала на купата остават още четири състезания: Лучине (Слов), което е този уикенд, след това са двата италиански старта - Валекамоника (6 септември) и Бруно Кароти (13 септември), за да приключи шампионата на 4 октомври с германското Микхаузен.

Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки