Георги Иванов: Засега аз съм треньор на Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Не сме обсъждали кой ще бъде наставник, аз познавам отлично отбора"

Георги Иванов: Засега аз съм треньор на Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

Спортният директор Георги Иванов разкри, че той ще изпълнява и треньорските функции в Левски, след раздялата с Пепе Мурсия.

"Засега треньор съм аз, към момента не е обсъждано кой ще бъде наставник. Реално аз ще бъда човекът, който ще води отбора, защото познавам отлично състава и бях постоянно с момчетата през последните два месеца", заяви Гонзо на пресконференция, след като раздаде на присъстващите план с основни точки за развитието на "синия" клуб (вижте ТУК и ТУК), съобщи репортер на Novsport.com.

„Интересът е голям. Така е винаги в Левски, когато има някаква драма. Но тази пресконференция е посветена и на плана за бъдещото развитие на клуба. Това, което трябва да разберете, е че ние имаме изискване от УЕФА за намаляване на бюджета. Той е намален с 40%. В същото време сме се постарали да не пада качеството на тима. Предвид многото футболисти,които ни напуснаха - около 12 човека - бе нормално да се привлекат нови хора на тяхно място. Направихме селекция, върху която да градим. Ако взимаме 11-12 човека, е нормално не всички да са на нивото, очаквано от нас. Ние това нещо го знаехме. Затова до първата половина на 2015 година ще видим на кои позиции трябва да се подсилим, за да можем да надграждаме върху това, което сме направили. Следва летният трансферен прозорец на 2015 година, когато ще набавим още качество на необходимите ни позиции.”




„През цялото това време обаче имаме юноши, които трябва да интегрираме. Имахме проблеми, защото част от тях бяха на европейското за юноши, но пък това ни даде възможност видим момчетата от по-малкия набор. Те тренираха с нас и съумяхме да видим техните качества. Затова презентацията на Даниел Боримиров бе много важна. След 3 години юношите на Левски трябва да бъдат 30% от първия отбор и това да бъде гръбнакът на състава. Ние сме се погрижили да намерим испански и български методисти, както и да подобрим материалната база. Основната ни задача за нас е да направим така, че Левски след 2-3 години да има достатъчно кадри от собствената си школа. Според новата концепция трябва да се съобразява развитието със схемата, която играе отборът. Ако например играем с тактическа постройка 4-3-3, така трябва да играят и в школата, за да можем да имаме готови кадри.”




„Важното е треньорът не само да има резултати, но и да води тренировките така, че да израстваме във всяко едно отношение. Независимо, че отборът ни е нов, трябва да има подобряване в тези футболисти. Искам да подчертая, че за тези два месеца аз никога не съм се намесвал в работата на наставника. В момента преценяваме, защото, ако сега вземем треньор, той трябва да се запознава тепърва с качествата на играчите и тяхната кондиция. В момента не искаме да взимаме каквито и да било решения. Знаете, че аз имах идея начело на Левски да бъде българин. Ставаше въпрос за Мъри (Стоилов), (Ивайло) Петев и (Димитръ Димитров) Херо. Тогава обаче и тримата имаха задължения и договори с други отбори, а на нас ни остана много малко време за реакция. Когато взимаш решения под напрежение и без никакво време, понякога те не са правилни. Иначе, по разговора ми с Пепе Мурися тогава, нещата и възгледите ни съвпадаха. След това обаче нещата не се развиваха по начина, по който искахме. Аз не мога да допусна, след като взимам решенията, да виждам как отборът не се развива добре и да оставя нещата да се развиват. Аз не казвам, че той е лош треньор, но било то заради българския манталитет или по друга някаква причина, нещата не се получиха. Нормално е да има колебливи резултати, когато се изгражда нов отбор, но просто в играта на Левски нямаше никаква идея.”




„На мен също не ми е лесно, защото аз тук пред вас казах преди време, че този треньор няма да се смени поне една година. Затова и аз поемам вината, че съм сгрешил и не съм довел точния човек, но по-добре е да си признаеш и да започнеш наново, отколкото да задълбаваш нещата и да продължаваме с грешките. Винаги говоря в множествено число, защото Левски не е мой и аз не мога да казвам какво точно да се случва. Да, аз взимам някои решения, но тези неща са съгласувани със собтсвеника и с хората, които работят в клуба. Просто се видя, че за този период нямахме развитието, което очаквахме. Едно е да обещаваш, а друго е да го направиш на дела. След мача с ЦСКА имаше доста колебания във всички нас дали Мурсия е точният човек. Още преди мача с Локо (Сф) бе взето решението, че той ще бъде сменен, независимо какво точно ще се случи в самия мач.”

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки