Лудогорец срещу Стяуа (Букурещ) на прага на групите в Шампионска лига

Българският шампион ще бъде домакин на реванша, но Стяуа не е отпадал от български отбор от 1962 година

Лудогорец срещу Стяуа (Букурещ) на прага на групите в Шампионска лига

Стяуа (Букурещ) е последното препятствие пред Лудогорец по пътя към групите на Шампионска лига. Това отреди жребият в Нион.

Лудогорец ще гостува на Стяуа на 19 август /вторник/ и ще бъде домакин в България на реванша на 27 август /сряда/. "Орлите" ще домакинстват на Националния стадион "Васил Левски" в София.

Разградчани никога не са срещали Стяуа в евротурнирите, но двата отбора премериха сили на 1 юли в Англия и тогава Лудогорец победи с 4:2. В онази контрола Лудогорец поведе с 4:0 след голове на Дяков, Марселиньо, Безяк и Шоко.

"Стелистите" имат богата история срещу български съперници, но не са отпадали след двубой с наш отбор от далечната 1962 година. Тогава Ботев размазмва румънците с 5:1 в Пловдив и успеха с 3:2 на реванша на помага на Стяуа. После през 1999 година ЦСКА измъква 3:3 като гост, но пада с 0:2 в България. Оспорван е и вторият сблъсък с ЦСКА - 2:2 в първия мач и победа за Стяуа с 2:1 на реванша. През август 2011 година Стуяа отстрани ЦСКА в плейофите за влизане в групите на Лига Европа след 2:0 в Румъния и 1:1 на реванша в София.

Този сезон в квалификациите за Шампионска лига Лудогорец се справи с първенеца на Люксембург – Дюделанж и сръбския гранд Партизан, а Стяуа отстрани норвежкия Стрьомсгодсет и Актобе от Казахстан.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки