Дерменджиев: Можем да отстраним Стуяа, шансовете са 50:50

Трябва да изиграем двата мача умно и да вложим изключителен интелект, смята треньорът на Лудогорец

Дерменджиев: Можем да отстраним Стуяа, шансовете са 50:50
Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев смята, че Стяуа е напълно преодолим отбор и шансовете на българския тим да играе в групите на Шампионска лига са 50:50.

„Ние играхме контрола със Стяуа в подготвителния период (бел. ред 4:2 за Лудогорец), но сега вече е друго, това е плейоф за Шампионска лига. Знаме стойността на Стяуа, но като първоначална информация мисля, че ще се справим добре. Можем да ги отстраним, още повече че първият мач е в Букурещ. Предполагам, че ще имаме добра подкрепа в София от наши фенове. Знаем, че има напуснали хора и нов треньор в Стяуа, тепърва ще се запознаваме с тях подробно. Това е много добър отбор, който почти всяка година играе в групите. Като начало шаблонно казано, шансовете са 50:50”, заяви Георги Дерменджиев веднага след тегления жребий.

До последно Лудогорец очакваше да е в урната с поставените в потока на шампионите, но УЕФА извади Легия и така Селтик се върна в надпреварата, а Лудогорец се оказа непоставен. Дерменджиев коментира, че всички в отбора са приели спокойно тази неприятна новина. Той подчерта едно основно качество, което „орлите” трябва да покажат, за да успеят – интелект.

„Спокойни сме, това се случи и трябва да се настройваме към Стяуа. Имаше по-приемливи противници. Ние сме тук с футболистите в Пловдив и накратко разменихме мнение. Трябва да изиграем мач умно и разумно. Това са турнирни мачове, в които трябва да се вложи изключително много интелект”, сподели треньорът пред „Дарик”, минути след като Лудогорец пристигна в Пловдив за мача с Локомотив утре.

За интереса на Стяуа към Юнес Хамза, той сподели:

„Щом търсят Хамза, значи са си направили сметка, че той ще ги подсили. Това няма значение. Ние сега започваме да ги разучаваме и ще знаем подробности за тях”.

Не са изключени и нови трансфер в Лудогорец. „Имаме разговори на тема трансфери и скоро ще видим дали ще привлечем нови играчи”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки