Хорхе Лоренсо подписа за 2 години с Ямаха

Световният шампион от 2010 и 2012 година има 31 победи в Moto GP

Хорхе Лоренсо подписа за 2 години с Ямаха

Хорхе Лоренсо се споразумя с Ямаха за удължаване на договора му за нови две години. Световният шампион за 2010 и 2012 г. е в Ямаха от началото на своята кариера, която започна през 2008 г. Преди това той спечели титлата в клас до 250 куб.с. в две поредни години. Той има 31 победи към актива си и 2 титли в кралския клас.

"Щастлив съм, че най-накрая успях да обявя тази новина, - заяви Лоренсо. - Изпитвам облекчение, което ще ми помогне да се концентрирам върху остатъка от Сезон 2014. Моето най-голямо желание винаги е било да продължа кариерата си в Ямаха. Твърдо съм убеден, че заедно можем да извоюваме трета титла."

Новият договор между Лоренсо и Ямаха означава, че двата водещи екипа в шампионата - тези на Ямаха и Хонда - ще останат в непроменен състав и през следващия сезон. Валентино Роси обяви удължаването на договора си през миналия месец, а Хонда запазиха Марк Маркес и Дани Педроса.

Лоренсо бе последният от Голямата четворка, който трябваше да завърши преговорите за нов контракт. 27-годишният испанец наскоро индикира, че забавянето на преговорите е заради разминавания във финансовите изисквания.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки