Уморен Григор Димитров остана на крачка от финала (ВИДЕО)

Цонга спря пътя на българина в Торонто след успех в два сета

Уморен Григор Димитров остана на крачка от финала (ВИДЕО)

Жо-Вилфред Цонга спря пътя на Григор Димитров към финала на турнира от сериите „Мастърс 1000” в Торонто, след като го победи в два сета – 6:4, 6:3.

Първата ракета на българския тенис със сигурност не изнесе най-добрата си продукция и изглеждаше доста уморен, така че логично загуби от 15-ия в световната ранглиста французин.

На централния корт нашето момче бе подкрепяно за пореден път от голяма агитка, но този път не успя да направи обрат и в крайна сметка склони глава за трети пореден път пред Цонга, като остана с един-единствен спечелен сет срещу този си съперник.



Първият сет започна и протече доста равностойно, като Гришо сервираше първи и изпита трудности при подаването си при резултат 3:3, когато изостана с 0:30, но успя да спечели без дори да даде точка за пробив на опонента.

В този момент първият сервис на Цонга не влизаше, но той успя да пробие българина в най-неприятния момент и поведе с 5:4. След това французинът доста се затрудни да приключи частта, ала съумя да спаси 4 точки за връщане на пробива и в крайна сметка поведе със сет.



Във втория пропуснатите възможности, а и най-вече умората на Григор Димитров, който достигна до полуфинала след трисетови победи над Доналд Йънг, Томи Робредо и Кевин Андерсън, се оказаха решаващи.

Нашето момче стигна до 1:1 гейма, но в третия допусна пробив на нула и така вдъхна допълнително самочувствие на опонента. Последният не се поколеба и затвърди пробива на нула, а при резултат 1:3 изглеждаше така, сякаш всичко е приключило за българина.

Дори и треньорът му Роджър Рашийд изглежда се бе примирил със загубата, но не така мислеше Димитров. Гришо изостана с 0:40, но успя да спаси и трите точки за пробив. Стигна се до нова такава, този път спасена с ас, като в крайна сметка Димитров измъкна гейма и преднината на Цонга остана само един пробив.

Това обаче се оказа и последният опит за съпротива на хасковлията, който бе пробит при 3:5 и така опонентът му се класира за финала.

Все пак, българинът трябва да бъде горд с представянето си на Откритото първенство на Канада, защото бе на крачка от първия си „Мастърс 1000” финал и затвърди израстването си във всеки аспект през последната година.

Следващото участие на Димитров е на турнира в Синсинати.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки