Монако сгафи сериозно още на старта в Лига 1 (ВИДЕО)

Бербатов спечели дузпа за гола на Фалкао, но Лориен спечели с 2:1 на "Стад Луи II"

Монако сгафи сериозно още на старта в Лига 1 (ВИДЕО)
Монако започна сезона във френския елит с шокиращо поражение 1:2 на свой терен от Лориен. Димитър Бербатов започна като титуляр и спечели дузпа, която резервата Фалкао превърна в изравнителен гол за 1:1, но добра контра на гостите в края доведе до победен гол за тях.
Новият треньор на Монако Леонардо Жардим заложи на българския нападател на върха на атаката, а Фалкао остана резерва.

Цяла първа част Монако имаше по-добрите положения, но в 10-ата минута се оказа догонващ. Абденур направи дузпа, а Венсан Абубакар, за когото днес се говори, че е желан именно от Монако срещу 10 млн. евро, я превърна в гол за 1:0.

Бербатов бе близо до гола в 26-ата минута, но вратарят Лекомт с вещина отрази удара му с глава. Левият бек Курзава беше изведен напълно сам зад защитата, но избра да стреля слабо с глава, вместо да подаде на Берба, който бе пред опразнената врата.

Жардим се изнерви и още в 32-ата минута вкара Жермен в игра на мястото на Бакайоко, но до почивката домакините направиха нови два пропуска.

И втората част се игра почти изцяло в половината на Монако. Фалкао влезе в игра в 59-ата минута и заигра заедно с Бербатов в атака.
Рикардо Карвальо направи задачата още по-сложна и получи втори жълт картон в 68-ата минута, а Монако заигра с човек по-малко.

Въпреки това 12 минути преди края Бербатов се строполи в пеналта след опит за игра с петичка и намеса на Коне. Съдията даде леко спорна дузпа и Фалкао изравни с премерен удар в горния ляв ъгъл, въпреки че вратарят се хвърли именно там.

Монако се вдигна на щурм да печели мача, но фатална втора грешка на Абденур закопа отбора. Тунизиецът сбърка при изнасянето на топката Абдула намери Лавин, който остана сам срещу Субасич и мушна в долния десен ъгъл – 2:1 и Монако остана с празни ръце пред погледа на принц Албер.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки