Джеки нападна остро Томов и Стойчо Младенов: ЦСКА да не свърши като Кремиковци...

"Докато за­палянковците не изпратят Стойчо с почести нещата няма да се оправят, с нормално ръководство отдавна да го бяха махнали"

Джеки нападна остро Томов и Стойчо Младенов: ЦСКА да не свърши като Кремиковци...
Легендарният капитан на ЦСКА Георги Димитров-Джеки коментира ръ­ководството и треньорс­кия щаб на „червените”. Пред "Тема Спорт" големи­ят защитник сподели своето остро и критично мнение за политиката на клуба, селекцията, перс­пективите и дългоочаква­ния спонсор...

Г-н Димитров, как ще ко­ментирате интервюто на Александър Томов след мача с Хасково в неделя? Той заяви, че съставът на ЦСКА е перс­пективен и че ще се разчита много на школата.
- Слушах внимателно него­вото интервю и ме напуши смях. Той говори, че в школа­та щяло да се работи по ме­тодиката на първия отбор. Та Томов изобщо знае ли зна­чението на тази дума?! Няма никаква представа как се во­дят тренировки, а говори за методика. Писна ми от при­казките за налагане на юноши и светли перспективи. Взе да става специалист по футбол - коментира всичко. Само да не оправи ЦСКА, както оправи Кремиковци. Дано клубът не свърши като комбината. Мисля, че е крайно време БФС да даде една диплома на То­мов или даже направо ПРО ли­ценз. Аз да попитам къде ги вижда тези таланти и тази перспектива в отбора?! За­що не говори за забавените плащания към играчите и слу­жителите, а приказва за не­що, от което не разбира?! От макроикономист взе да става макроспециалист - по футбола... А не казва колко премии има да взимат игра­чите. Сигурно вече не смее и да влезе в съблекалнята.

Кои според вас са перспек­тивните играчи, за които Томов говори?
- Футболно не виждам по­тенциал. Виж, да се вземат комисиони, там има потенциал. Новите играчи не си знаят имената. Нямат нищо общо с колектива. Колектив има са­мо когато се хранят заедно. На терена ритат топката напред и като вкарат един гол, почват да се бранят. В ЦСКА са се събрали 20 човека и през цялото време говорят, че други са виновни за състоя­нието на клуба. То по-често от "Армията" чувам да ми приказват за "Титан", откол­кото за футбол. При Титани­те поне влязохме в групите на Лига Европа. А сега? Защо не говорят за отпадането от Зимбру?! Тръгнали сме с Лудогорец да се надпреварваме... В Разград не ги мислете, още пет години никой няма да мо­же да ги стигне. И колкото и да им е неприятно на всички, е факт, че в Лудогорец си вър­шат работата и са далеч пре­ди всички останали. Но това е унизително за ЦСКА. Ако нор­мални хора управляваха клуба, Стойчо Младенов вече щеше да е изгонен. Само тук обаче може да се търпи подобно не­що. За какви петилетки и десетилетки ми говори Стойчо?! Дейвид Мойс в Манчестър Юнайтед го подкараха от вто­рия месец. А тук така наре­чените треньори не искали да ги критикуват, защото били под напрежение. Не знам какво напрежение има - взимат си 20 хиляди лева на месец и си обичат ЦСКА.

Червените имат 6 загу­би в А група от Лудогорец и всичките са под ръково­дството на Стойчо Мла­денов. Ще продължи ли та­зи серия и в събота?
- Какво значение има как ще завърши един мач, като ние не играем футбол. Слу­чайно вкарахме на Литекс, със Славия се мъчим. Хаско­во ще е един от изпадащи­те отбори, нормално е да ги бием. Как да се сравнява­ме с Лудогорец, като няма­ме състав? И Левски е на същото дередже като на­шето. И пак да се върна на треньорския ни щаб. Нали обичат ЦСКА? Тогава защо се правят, че не знаят ис­торията на клуба? Целта е винаги силно представяне в Европа! Защото ПФК Левски никой не го познава в чужбина а за ЦСКА където и да съм бил, всички са чували, всички знаят за нашите големи мачове на международната сцена, за страхотните футболисти, които са играли на "Армията".

Кога ЦСКА ще си стъпи на краката?
- Нали тези в клуба са спаси­тели. Тогава да ги питам къде са заплатите на служители­те?! Само се тупат по гърди­те и нищо. От година на година все по-зле става. Ето сега докараха 14 нови футболисти - Томов ли го направи? Най-ве­роятно от ЦСКА ще кажат, че Титан" са ги взели. Докато за­палянковците не изпратят Стойчо с почести нещата няма да се оправят. Тези в клуба си мислят, че во­дят предизборна кампания. Обърнали са го на говорилня. Споделят си по медиите ня­какви техни виждания и оби­чат ЦСКА за по няколко десет­ки хиляди лева на месец. Пус­кат си филмчета на сайта и викат бивши футболисти ка­то Жуниор Мораес, за да си правят реклама. Сега остава да викнат и Ибрахима Гай, за да каже колко голям треньор е Стойчо и колко велик ръково­дител е Лупи, както го напра­ви Мораес. Голям майтап! Чу­дя се да плача ли, да се смея ли.

Феновете на ЦСКА про­тестираха точно във вечно­то дерби, като издигнаха плакат "Повтарят се стари грешки, Стойчо, Томов - кой е виновен?! Търпението свърши". Кои са тези стари грешки и подкрепяте ли мне­нието на привържениците?
- Аз ако бях допуснал подо­бен резил като този със Зимб­ру, си обирах парцалите и си тръгвах. Спомням си един мач с Марек, малко след като бях дошъл в ЦСКА. Бяхме загубили и цяла вечер Борисовата гра­дина беше пълна със запалян­ковци, които искаха да ни търсят сметка. Представяте ли си?! А сега за Зимбру - нищо.

Тончи Кукоч стана 11-ият ляв бек от чужбина, когото Стойчо Младенов привлича. Откъде тази привързаност към левите бранители и спомняте ли си някой добър играч на този пост, взет от Младенов?
- Не. Аз се чудя откъде ги на­мират тези леви бекове. Си­гурно има някоя борса за тях. Няма да се учудя, ако от клуба са си пуснали пипалата покрай границата - при бежанските лагери, и оттам да си взимат по някой случайно избран и да го водят за ляв бек. Как да не си правя майтап с тези хора? Аз ако говоря сериозно, сигур­но ще си помислят, че ги хваля. При такава сбъркана полити­ка и селекция, единственото, което можеш да правиш, е да се шегуваш, че иначе трябва да ревеш. Пък и като слушам приказки­те на Томов, от които изли­за, че все едно той е трень­орът, какво да кажа? Да му пригласям ли? Няма да стане.

Кога ЦСКА ще се сдобие с генерален спонсор?
- Едва ли някой ще дойде, докато Томов и Младенов са тук. По-добре спонсорът да си вземе парите и да ги хвър­ли в някой кладенец, отколко­то да ги даде на Сашо. Вижда­те, че вече 12 месеца ЦСКА ня­ма генерален спонсор. Това според вас случайно ли е?

Колко време ще отнеме на новите попълнения в от­бора да се сработят?
- Ами той, Стойчо, във все­ки трансферен прозорец гони едни и взима други и така си гради отбор. Трябва да има движение на капитали... Хуба­ви трансфери имаше при "Ти­тан" - Зику и Мораес, напри­мер. А сега кого докараха? Безброй чужденци. Те са много повече от българите в съста­ва. Това не е било никога. И не знам феновете на какво тол­кова се радват - на първото място ли?! Та нека си видим играта - доставя ли някакво удоволствие? Никакво. Изна­сяме топката с големия палец и там се почва едно скачане и надборване. Това футбол ли е или виенска?

Какво имате предвид под "движение на капитали"?
- Дребни хитреци са в ЦСКА... Големият син на Стой­чо е мениджър. Поинтересу­вайте се дали той има нещо общо с част от новите попъл­нения. Може да излязат инте­ресни неща. Пък и е много сложно да докараш разни невзрачници от не знам къде. Само като им видиш фигурите и стойките, и ти е ясно за какво става въпрос. Каквото трябва, се вижда на стадиона - играем Ганкиното. Ритаме напред и каквото дойде. И после всички си заучават как­во да кажат след мача. Винов­ни са "Титан" или пък аз, защо­то ги притесняваме. Те пък спасили ЦСКА, било много трудно да го направят и така нататък до откат. Вече една година въртят едно и също.

И все пак не виждате ли някой наистина перспекти­вен футболист в отбора? Серджиу Буш направи силен старт.
- А не е ли по-добре да се пи­ше за българските момчета? Къде са те?! Всеки ден в ЦСКА идват нови футболисти. Станахме като Антимовския хан.

И все пак какво очаквате от предстоящия мач с Разг­рад?

- Надявам се този път Стойчо да смени опълченска­та тактика от последното гостуване там, защото на ЦСКА не му отива да играе 90 минути в своята половина.

Малшанс: България загуби с дузпи финала в Лига на нациите

Националният ни отбор по мини футбол остана на косъм от първия си голям трофей

Бройката на чужденците в елита остава същата

Клубовете са се обединили около идеята, че сегашните правила работят

Караманджуков: Ние и още 4 клуба бяхме за намаляване на отборите в efbet Лига

Спортният директор на Лудогорец коментира срещата в централата на БФС

Гражданският съвет, отговорен за "Колежа" иска преработка на проекта

Целта е стадионът да покрие категория 4 на УЕФА

ЦСКА остана без Каранга и Матей за Лудогорец

Най-вероятно Тобиас Хайнц ще води атаката на "армейците"

Левски пусна билетите за Черно море

Срещата на "Герена" е в неделя от 19:30ч.

Вратичка в закона дала старт на ремонта на "Армията"?

ЦСКА все още няма разрешително за реконструкцията на съоръжението

Даниел Наумов вече има договор с Левски

Вратарят на ЦСКА 1948 ще облече синия екип през лятото

Мъри Стоилов взима Ел Джемили в Гьозтепе

Офанзивният футболист беше привлечен в Левски именно от Стоилов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки