Мартин Чой ще се състезава на Световното първенство по пистов мотоциклетизъм

Той е получил предложение да се включи в италианския отбор на Suzuki

Мартин Чой ще се състезава на Световното първенство по пистов мотоциклетизъм
24-кратният шампион на България, Източна Европа и европейски шампион за 2011г. Мартин Чой отново ще се състезава на световната сцена. Той е получил предложение да се включи в италианския отбор на Suzuki и да участва  в  третия кръг от Световното първенство по пистов мотоциклетизъм в клас Суперщок 1000-Ендуранс на пистата Оушърслебен в Германия (21-24 август).

Мартин Чой е единственият българин в историята на моторните спортове, който е участвал на Световно първенство в клас Суперщок 1000. Девет години по-късно, и то в най-силната си спортна форма, той отново получава тази възможност

„За всеки състезател по мотоциклетизъм, участие на Световното е най-голямото предизвикателство. И след силното ми представяне през последните четири години на европейския шампионат, Световното е логичната крачка, която трябва да направя“, сподели Мартин Чой.

След завръщането си в България, Мартин Чой ще продължи поредицата от срещи с феновете си на обектите на бензиностанции ЕКО. Като посланик на „Обади се, като стигнеш“ ще дава автографи и съвети по безопасно шофиране, както и всеки посетител на бензиностанцията ще има и възможността да се снима с мотоциклета на шампиона.

На 27 август от 14 до 18 часа Мартин Чой ще гостува на бензиностанция ЕКО във Варна (ул. Първа 87, срещу Евксиноград), на 29 август в Ахелой и на 31 август в Бургас (Индустриална зона, вход Созопол).

  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки