Борусия Дортмунд надигра Байерн за Суперкупата на Германия (ВИДЕО)

Борусия (Дортмунд) взе малък реванш от Байерн (Мюнхен) за миналия сезон, след като спечели с 2:0 мача между двата отбора за почетното отличие Суперкупата на Германия на своя стадион „Сигнал Идуна Парк”.

Борусия Дортмунд надигра Байерн за Суперкупата на Германия (ВИДЕО)
Борусия (Дортмунд) взе малък реванш от Байерн (Мюнхен) за миналия сезон, след като спечели с 2:0 мача между двата отбора за почетното отличие Суперкупата на Германия на своя стадион „Сигнал Идуна Парк”. 
 

С голове на Хенрих Мхитарян и Пиер-Емерик Обамеянг във всяко от полувремената Борусия започнаха с трофей новия сезон и то срещу основния си съперник в Германия. Направиха го за втора поредна година. Байерн пък в качеството си на шампион и носител на купата на страната не успя да се противопостави на по-мотивираните си противници. Освен това баварците дадоха жертва. Халфът Хавиер Мартинес напусна принудително в 31-ата минута, като сякаш получи сериозна контузия.    
 

Мачът дава началото на новия сезон в страната световен шампион. Бундеслигата започва след 9 дни.
 
Преди месец стана ясно, че стадионът на Борусия, където отново вреше и кипеше, ще приеме този двубой. Там се завърна Роберт Левандовски. Полският национал обаче ще иска по-бързо да забрави този мач.
 
Байерн изглеждаше далеч от своята форма, като Пеп Гуардиола, който не успя да вземе трофея и преди година, използва смесица от титуляри и неопитни младоци. Дори присъствието на Мануел Нойер, Томас Мюлер, Роберт Левандовски, Филип Лаам и Марио Гьотце не помогна. Дортмунд пък се справи и без Матс Хумелс и Марко Ройс.
 
Още в 3-ата минута Джердан Шакири стреля по диагонала, но Лангерак спаси. Борусия отвърна с далечен удар на Чиро Емобиле след грешка при изнасянето от страна на Байерн. Топката обаче премина покрай гредата.  
 
В 17-ата минута лошо връщане към Нойер можеше да доведе до куриозен гол, но вратарят на Германия внимаваше и изчисти от голлинията. Веднага след това той парира силен удар от упор.
 
Като цяло Дортмунд атакуваше, докато Байерн дебнеше с контри.
 
Така се стигна до 23-ата минута, когато Мхитарян направи пробив през центъра, пусна към Обамеянг, който бе приклещен от бранители. Топката обаче попадна на десния крак на арменеца и той порази вратата на Нойер.
 
До почивката на последния се налагаше доста често да се намесва.
 
След подновяването на играта Левандовски получи добър шанс за изравняване, но Лангерак осуети опита му.
 
Дортмунд контролираше играта през повечето време и вкара втори гол в 62-ата минута. Обамеянг надскочи Джером Боатенг и забоде атрактивно в левия ъгъл центриране на Пижек от дясното крило.
 
Габонският национал нахлузи маска на Спайдърмен, с което със сигурност ще се запомни този мач. Маската бе скрита в неговия чорап. След това Обаменянг бе заменен от новото попълнение Адриан Рамос.
 
Мхитарян и Имобиле имаха шансове за по-изразителен успех в края, докато Лангерак трябваше да избива центрирана топка от свободен удар на Давид Алаба девет минути преди края. Байерн все пак потърси късен отговор.
 

 

Дортмунд доигра спокойно мача и грабна първи трофей преди началото на новия сезон.  

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ПСЖ с мераци да привлече халфа Жоао Невеш

В момента в ПСЖ играят цели четирима португалци – Гонсало Рамош, Витиня, Данило Перейра и Нуно Мендеш

Йонатан Та разкри при какво положение би се разделил с Леверкузен

Той би играл само за Байерн

Гранит Джака: Горд съм, че спечелихме срещу Унгария

Капитанът на Швейцария бе много щастлив от успеха

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки