22 отбора откриха държавното първенство до 14 години на НТЦ

На стилна церемония и. д. генерален секретар на БФТ Катерина Генова пожела успех на участниците

22 отбора откриха държавното първенство до 14 години на НТЦ

Държавното отборно първенство по тенис за юноши и девойки до 14 години беше открито официално днес на централния корт на Националния тенис център. В него участват 22 състава от цялата страна.


На стилна церемония и. д. генерален секретар на БФТ Катерина Генова пожела успех на участниците. Главният съдия на турнира Милена Коцева покани представители на тенисистите, капитаните и съдиите да произнесат клетва, подобна на олимпийската, в която да обещаят, че ще бъдат спазени всички принципи на честната игра.


По стара традиция на федерацията церемонията по откриването на първенството завърши с издигане на националния флаг под звуците на българския химн. Честта да вдигнат знамето получиха първата ракета на златните медалисти при юношите от 2013 година "Локо98" (Пловдив) Стефан Телкеджиев и държавната шампионка при девойките в тази възраст Гергана Топалова от "Локомотив" (Пловдив).


Турнирът започва с десет двубоя в петък. Водач в схемата при юношите е отборът на "Локомотив", а при девойките номер едно са шампионките от миналата година от "Дема". Финалната среща при девойките е в неделя от 9:00 часа, а при юношите - в понеделник, 18 август, със същия начален час. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки