Георги Андонов и Симеон Чамов са шампиони по бокс на Европейския съюз, българският отбор спечели 4 медала

Георги Андонов и Симеон Чамов са шампиони по бокс на Европейския съюз, Айрин Исметов е вицешампион, а Стефан Иванов е носител на бронзов медал

Георги Андонов и Симеон Чамов са шампиони по бокс на Европейския съюз, българският отбор спечели 4 медала

Георги Андонов и Симеон Чамов са шампиони по бокс на Европейския съюз, Айрин Исметов е вицешампион, а Стефан Иванов е носител на бронзов медал. Това е равносметката на българския национален отбор на първенството на Европейския съюз, което се проведе в столичната зала "София". Днес във финална среща в категория до 49 килограма Георги Андонов /България/ доминираше над Стефан Мезел /Словакия/ и победи по точки с пълно единодушие на тримата странични съдии - 3:0.

Във финалния мач в категория до 69 килограма Симеон Чамов /България/ в изключително равностоен мач победи по точки Еимантас Станионис /Латвия/ с 2:1 съдийски гласа и спечели златния медал. Това бе четвъртата победа на Чамов на първенството на Европейския съюз. Във финалния мач в категория до 64 килограма Айрин Исметов /България/ загуби драматично по точки от Винченцо Манджакаре /Италия/ с 1:2 съдийски гласа.

Боксьорът на Локомотив /Русе/ Айрин Исметов игра блестящо, мачът вървеше удар за удар, но в крайна сметка съдиите предпочетоха Винченцо Манджакаре, който бе определен и за най-добрия боксьор на първенството на Европейския съюз в София. Стефан Иванов /категория до 57 кг./ вчера загуби на полуфиналите от Мати Кота /Финландия/ и остана с бронзов медал. Така равносметката на българските боксьори на първенството на Европейския съюз е 2 златни медала, 1 сребърен и 1 бронзов медал.

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински така коментира пред репертор на БТА битките на ринга в зала София: "Това бе едно доста силно първенство с оглед на това, че догодина предстоят европейско и световно първенство и всички национални федерации бяха изпратили в София своите фаворити. Доволен съм от нашето представяне, имаме 50 процента успеваемост, въпреки че според мен Стефан Иванов вчера бе ощетен на полуфиналите, а днес Айрин Исметов направи великолепен мач на финала срещу италианеца, който бе определен и за боксьор номер 1 на турнира. Нашите цели са европейското и световното първенство догодина и е ясно, че ни очаква огромен обем работа. Желая здраве на нашите боксьори, нека продължават да ни радват и да се гордеем с тях. Искам да благодаря и на нашия треньорски щаб за лишенията и за усилията, които положиха". 

Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки