Фаворитката Перкович взе трета поредна европейска титла на диск с ново най-добро постижение в света за сезона

Границата от 71 метра в мятането на диск при жените беше преодоляна за първи път след 22 години, а олимпийската и световна шампионка Сандра Перкович (Хърватия) очаквано спечели златото на Европейското първенство по лека атлетика в швейцарския град Цюрих

Фаворитката Перкович взе трета поредна европейска титла на диск с ново най-добро постижение в света за сезона

Границата от 71 метра в мятането на диск при жените беше преодоляна за първи път след 22 години, а олимпийската и световна шампионка Сандра Перкович (Хърватия) очаквано спечели златото на Европейското първенство по лека атлетика в швейцарския град Цюрих. Лидерката в световната ранглиста Перкович триумфира убедително на финала с нов национален рекорд от 71.08 метра и спечели трета поредна континентална титла. С постижението тя излезе на 18-о място във вечната ранглиста на дисциплината и стана 18-ата състезателка в историята, която преминава 71 метра. За последно тази граница беше преодоляна от Лариса Короткевич (Русия) на 29 май 1992 година, когато тя постигна 71.30 метра.  

Световната вицешампионка от Москва 2013 Мелина Робер-Мишон (Франция) отново остана втора след Перкович с 65.33 метра, а трета се нареди Шанис Крафт от Германия с 64.33 метра. 21-годишната Крафт, шампионка в дисциплината от Младежките олимпийски игри в Сингапур 2010, стигна до първо отличие в голямо състезание при жените.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки