Скандалният Мехиси-Бенабад се реваншира с титла на 1500 метра

Французинът, който загуби титлата на 3 000 м заради разсъбличане, днес беше освиркван от публиката

Скандалният Мехиси-Бенабад се реваншира с титла на 1500 метра
Скандалният французин Махиедин Мехиси-Бенабад спечели по изключително категоричен начин титлата на 1500 метра на Европейското първенство по лека атлетика в Цюрих и доказа, че в момента е без конкуренция в Европа на средните бягания.

В четвъртък Бенабад спечели безапелационно и финала на 3000 метра стипълчейз, но титлата му бе отнета, след като той съблече своя потник 100 метра преди финала, за да отпразнува победата. След това французинът призна, че дълго време се е колебал дали да участва на нетрадиционната за него дисциплина 1500 метра, но в крайна сметка го направи и разби конкуренцията.

Финалът на стадион "Лецигрунд" бе доста драматичен, като за съжаление на два пъти се получиха сблъсъци в групата и това доведе до отпадане и контузия на ирландеца Киътън О`Лионард. Бенабад стоеше в средата на колоната и атакува малко преди края на предпоследната обиколка, като никой не успя да отговори на мощната му атака и той спечели с огромна преднината, въпреки че почти спря в последните метри.

Французинът отпразнува доста по-обрано успеха си този път, но въпреки това получи освирквания от публиката. Норвежецът Хенрик Ингебригстен спечели сребърния медал, а бронзът остана за Крис О`Хейр от Великобритания.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки