Станков след оставката: Черно море си иска варненски треньор

"Една от грешките ми, че нямах директен контакт със собствениците на отбора", призна специалистът

Станков след оставката: Черно море си иска варненски треньор

От вчера Александър Станков вече не е треньор на Черно море. Специалистът се раздели с варненския тим след едва пет мача начело. Станков стартира с две равенства, след което записа три поредни поражения, които доведоха и до оставката му.

"Вече не съм треньор на Черно море. Още след мача с Ловеч, бях казал на футболистите, че ще си подам оставката. Когато един треньор няма резултати, е нормално да си подаде оставката. Аз съм достоен човек и мисля, че така беше редно да направя. Разделихме се по взаимно съгласие", каза Станков пред журналисти.

"Дойдох с голямо желание и амбиция в Черно море, но не се получиха нещата така, както аз искам. Поемем си отговорността изцяло - като резултати, начин на работа. Жалкото е, че още със самото идване, имаше много предубедени към мен хора. Не искам да звучи като оправдание, но още след мача с Марек ескалира се напрежение, което според мен беше преднамерено. Видя се, че в първите два мача играхме добре, но след мача с Марек се получи психологически срив".

"Една от грешките ми, че нямах директен контакт със собствениците на отбора. Това е много важно за мен, но те са хора бизнесмени, които имат и други ангажименти".

"Не се срамувам от нищо, понякога в професията. За първи път ми се случва за толкова кратък период да водя отбор. Пожелавам успех, който знам, че ще дойде, защото знам потенциала на отбора. Това е отбор, който си иска варненец треньор. Тук трудно виреят други треньори. Изключвам Гонзо".

Станков призна още, че засега няма яснота за бъдещето си, като най-вероятно ще си даде почивка, от която имал нужда в момента.

След пет изиграни мача Черно море се намира на дъното на класирането с едва две точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки