Принц Албер II награди Бетина Темелкова в Нанджин

"Радвам се, че стигнах до медал, но се надявам следващия път той да е златен"

Принц Албер II награди Бетина Темелкова в Нанджин

Принцът на Монако Албер II награди първата българска медалистка на младежките олимпийски игри в Нанджин. Кралската особа е член на МОК и беше част от церемонията по награждаването на състезателите по джудо. Както е известно, нашата Бетина Темелкова стигна до сребърния медал след три победи и само една загуба – на финала от представителката на традиционно силната школа в този спорт Бразлия Лиана Колман.

„Разочарована съм, но по някога така се получава...Радвам се, че стигнах до медал, но се надявам следващия път той да е златен. Имах своите шансове, но паднахме в партер, съперничката ми изви коляното и после беше доста трудно да продължа”, каза след награждаването Темелкова.

Александър Тодоров завърши 4-и на 10 метра с въздушен пистолет в олимпийския център Фаншан. Тодоров започна с колеблив първи рунд, но впоследствие направи три много силни, което му гарантира влизане във финала с четвърти резултат и 572 точки. 16-годишният ни талант без проблеми запази четвъртата си позиция, но не успя да се пребори за медал. Шампионската титла е за украинеца Павло Коростилов. Втори е Ким Чонйон от Република Корея, а трети – французинът Едуар Дортом. След състезанието лично президентът на МОК Томас Бах поздрави Тодоров за представянето му, връчи на българина почетна значка и му пожела среща след 2 години в Рио де Жанейро. „Можех много повече, но съм доволен от представянето си днес. Господин Бах ме поздрави за резултатите, които постигам на 16 години и ми пожела да се срещнем отново в Рио", каза щастливият Алекс. След две седмици заминава за Световното първенство в Гранада, Испания, заедно с личния си треньор Севдалина Стоянова, която е с него и в Нанджин.

В турнира по бадминтон, Мария Мицова игра силно срещу фаворитката в групата У Дз Яо от Хонг Конг, но загуби с 0:2 гейма и ще разчита на благоприятен развой в утрешния ден, за да се бори за 9-о – 16-о място.  В първия гейм Мицова водеше с 18:17, но допусна съперничката ѝ да спечели четири поредни точки и загуби частта. Във втория, 17-годишната русенка имаше надмощие през цялото време, но след драматична развръзка отстъпи с 22:24. „Не ми стигна самочувствие и вяра в собствените ми сили. Емоциите все още не са утихнали, но участието на подобен форум е невероятен шанс за мен да добия по-голям опит", каза Мария секунди след тежкия двубой.

При момчетата, Владимир Шишков допусна втора загуба след 0:2 от силния състезател от Хонг Конг Хе Бинджао. Второто поражение за стразогореца означава, че утре той ще се нуждае от чиста победа срещу австралиеца Даниел Гуда, за да се състезава за местата от 9-о до 16-о. На гребния канал Десислава Георгиева спечели четвъртфиналния си репешаж на скул и утре ще гребе в полуфиналите. В надпреварата по ветроходство клас Byte CII Виктория Хинковска заема 15-о място след втората гонка.

Рами Киуан осигури 11-и медал за България от ЕП по бокс

Националът ни се справи с поляк и се класира за полуфиналите в Белград

Отлично: България с 10 медала от Европейското по бокс

Ясен Радев и Радослав Росенов увеличиха броя на отличията в Белград

Още 2 медала за България от ЕП по бокс

Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес с категорични победи в Белград

Пети медал за България от Европейското по бокс

Аслъхан Мехмедова осигури перфектния завършек на деня

Светлана Каменова и Венелина Поптолева с медали от Европейското по бокс

Станимира Петрова не се качи на ринга

Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Осигуриха ги Севда Асенова и Златислава Чуканова

Още един четвъртфинал за България на Европейското по бокс

Хавиер Ибаниес без проблеми срещу грък в Белград

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки