ЦСКА търси втори пореден разгром у дома

"Червените" и Марек ще се изправят помежду си за първи път в официален мач от 6 г.насам

ЦСКА търси втори пореден разгром у дома

ЦСКА и Марек ще се изправят помежду си за първи път в официален мач от 6 години насам. Двата отбора се срещнаха за последно в А група на 25 април 2008 г., когато „червените” триумфираха у дома с 4:0 при похода си към 31-ата шампионска титла.

Днес „армейците” ще търсят втори разгром у дома през сезона, след като преди две седмици разбиха с 4:0 Хасково. Сега ЦСКА се изправя срещу другия новак в елита Марек и възможността отново да постигне убедителна победа е налице. Двубоят на "Армията" е с начален час 20:00.

Групата на ЦСКА е от 20 футболисти. Те са на лагер в парк-хотел "Витоша" от вчера. В списъка не попаднаха Крачунов и Мисиджан, които са здрави, но не влизат в сметките на Младенов за мача. Извън групата са още контузените Иван Стоянов, Венци Василев, Иван Маркович и Петър Витанов.

Стойчо Младенов планира няколко промени в стартовия състав. На пейката сяда Милисавлевич, който игра слабо срещу Лудогорец. Неговото място ще бъде заето от Тони Силва или Карачанаков, като португалецът е с малко по-големи шансове. Роденият в Кабо Верде Луис Соарес пък ще е титуляр за трети поредей път. Той ще действа като крило, най-вероятно отляво.

Бразилецът Жуан Фелипе е на път да попадне за първи път сред стартовите 11. след силните си вклкэчвания като резерва срещу Хасково и Лудогорец. Очаква се Фелипе да действа зад нападателя СердЖиу Буш. Младенов обаче има дилема за Маркиньос. 32-годишният бразилец може да остане резерва или да действа като вътрешен халф. В средата на терена Стойчо ще избира между него, Еденилсон, Сънди и Галчев. В защита не се очакват промени. Апостол Попов се представя слабо, но при контузията на Венци Василев няма негов адекватен заместник за дясната зона на отбраната.

В лагера на Марек има само един контузен - халфът Димитър Петков, който е аут за месец след възпаление на коремен мускул. Дупничани се готвеха за мача в комплекс "Царско село". Тони Велков отново ще заложи на Крум Бибишков на върха на атаката, а другият опитен таран - Еньо Кръстовчев, ще остане резерва и ще бъде използван през второто полувреме. Велков няма намерение да предприема никакви промени спрямо двубоя с Локо Пд (0:0) миналата седмица. Така Бибишков ще бъде подкрепян в офанзивен план от Милен Василев, Петър Тончев и Марио Близнаков.

Главен рефер на срещата от шести кръг, която ще бъде предавана пряко по Диема, е Ангел Ангелов.

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки