Черно море прекъсна черната серия с победа над Локо Пловдив

"Моряците" стигнаха до чиста победа с 3:0

Черно море прекъсна черната серия с победа над Локо Пловдив

Черно море прекъсна черната си серия с победа с 3:0 над гостуващият тим на Локомотив (Пд) в среща от VI кръг на професионалната ни А група. Домакините поведоха с гол в 43-ата минута на Георги Божилов. Симеон Райков удвои в 56-ата минута след грешка на защитата на „железничарите”, а крайният резултат бе оформен с нов гол на Райков след отлично изпълнение на пряк свободен удар в 63-ата минута.

Завърналият се на треньорския пост Никола Спасов бе приветстван топло от феновете на „моряците”. Домакините започнаха силно в първите минути на срещата. Дани Георгиев бе изведен на добра позиция от Тодор Паланков в 13-ата минута, но ударът му бе блокиран и топката излезе в ъглов удар. След изпълнението му Котев нанесе добър удар, но Здравко Илиев успя да изчисти почти от голлинията.

„Железничарите” отвърнаха веднага с атака, в която след комбинация между Камбуров и Якимов, последният стреля покрай гредата на вратата пазена от Китанов.

Дани Георгиев бе сменен принудително в 29-ата минута, след като получи контузия, а на негово място в игра влезе Стени дос Сантос.

Черно море откри резултата в края на първото полувреме след гол на Георги Божилов. Симеон Райков центрира от корнер в 43-ата минута, топката бе засечена с глава от Божилов, пращайки я в горния ляв ъгъл на Господинов – 1:0 за домакините.

Второто полувреме започна по най-добрия начин за домакините, след като Симеон Райков удвои преднината на „моряците” в 56-ата минута.  Венков центрира топката, двама защитници на Локомотив се разминаха с топката и Симеон Райков се възползва от грешката им, пращайки топката в мрежата на Господинов за 2:0.

Райков пробва силния си удар в 61-ата минута от фаул, но вратарят на гостите Господинов успя да избие връхлитащата към долния десен ъгъл топка.

Две минути по-късно отново Симеон Райков застана зад топката при изпълнение на пряк свободен удар. Този път Йордан Господинов не успя да отрази топовния удар с левия крак на Райков, топката се топна точно пред вратаря, удари се в него и влезе в мрежата на Локомотив – 3:0 за Черно море.

Натискът на домакините продължи и в 70-ата минута Райков можеше да оформи своя хеттрик. Райков излезе сам срещу Господинов, чукна топката покрай вратаря, но топката бе изчистена в последния момент от притичал защитник на Локомотив.

Райков продължи да „тормози” вратаря на гостите с далечни удари, но така и не успя да стигне до ново попадение и срещата приключи при резултат 3:0 за Черно море.

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки