Лудогорец измъкна трудно точка от Локомотив в „Надежда” (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Железничарите” играха много добре, но не удържаха на 10 от шампионите

Лудогорец измъкна трудно точка от Локомотив в „Надежда” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец и Локомотив (София) завършиха при равенство 2:2 в двубоя от шестия кръг на А група. Двубоят се проведе на стадиона в квартал „Надежда” в столицата,  като двата отбора предложиха приятен атакуващ футбол пред около 200 зрители. Гостите от Разград трудно стигнаха до равенството, след като допуснаха пълен обрат през второто полувреме. Освен това те завършиха срещата и с човек по-малко след втория жълт картон на Шоко.

 

Абел Анисе откри за шампионите още в 9-ата минута. Елтон Дош Рейш изравни в 30-ата след топовен удар от над 30 метра. Обратът направи Том в самото начало на второто полувреме, а рикошет след удар на Анисе в Дош Рейш оформи крайното 2:2. Все пак - първа точка за "железничарите" срещу разградчани в сблъсъците помежду им до момента.  

 

След този мач, Лудогорец остава на второто място във временното класиране с актив от 11 точки. Следващата седмица на „орлите” им предстои много важен мач реванш със Стяуа за влизане в групите на Шампионската лига. Румънците победиха в първия мач с 1:0. Локо София се изкачи до петата позиция с 8 точки. 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

 

 

Двата съперника предложиха качествено първо полувреме. Гостите от Разград започнаха двубоя с по-голямо самочувствие и в началните минути владееха повече топката. Тимът на Локомотив действаше по-прибрано и разчиташе на контраатаки към вратата на Чворович. Първият гол падна още в 9-ата минута след страхотен индивидуален пробив на Абел Анисе. Полузащитникът взе топката в средата на терена, напредна уверено, размина трима защитници и с плътен удар от дъгата на наказателното поле не остави шансове на Божидар Митрев.

 

 

Добрата игра на гостите продължи. Момчетата на треньора Дерменджиев доминираха напълно в първите 20 минути и спокойно можеха да стигнат до втори гол. Най-чистото положение след попадението се откри пред Роман Безяк, който от много изгодна позиция стреля далеч в аут. Дани Абало го намери непокрит в наказателното поле, но словенецът пропусна.

 

Футболистите на „червено-черните” обаче в нито един момент не показаха, че ще развеят рано-рано бялото знаме. Те продължиха да играят със своя стил и да изчакват шансовете си. Той се откри в 30-ата минута през Елтон. Футболистът на „железничарите” отправи бомбен удар от около 30 метра и прати топката във вратата на Иван Чворович, който много се ядоса.

 

Домакините изцяло промениха облика си след този гол. Заиграха с много голямо самочувствие, коригираха пропуските си в защита, а в центъра на терена действаха стабилно и отнеха много топки и организираха няколко много опасни атаки. Възпитаниците на Димитър Васев можеха да излязат напред в резултата, но в 37-ата минута Романов не успя да засече остро центриране по земя.


 

Второто полувреме започна по възможно най-добрия начин за домакините. Още в 46-ата минута Евертон Дижлио-Том вкара втори гол. Шехуди го намери по страхотен начин в наказателното поле, там Ешпиньо не се намеси навреме и бразилецът със силен удар даде преднина на своите.

 

След това домакините продължиха да играят по-уверено и активно и можеха да вкарат още голове, но невероятни пропуски ги лишиха от това. Пред Бранеков и Том се откриха много добри възможности, но ги пропиляха. 

 

Постепенно гостите очаквано вдиганаха оборотите и наложиха натиск. Те трябваше да доиграят двубоя с човек по-малко след втория жълт картон на Шоко, който бе получен след нарушение срещу Романов. Въпреки това, те продължиха да атакуват,докато домакините по никакъв начин се възползваха от численото си преимущество. 

 

В 81-ата минута Анисе стреля силно, топката се отклони в Дош Рейш, което заблуди Митрев и се оплете в мрежата му. До края на срещата Локовотив се опита да вземет трите точки, но без успех. 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!
 

А ФГ 14/15

ПО   Отбор М П Р З Гола Г. ТО
1 -1 ЦСКА 6 4 1 1 14:4 10 13
2 1 Лудогорец 6 3 2 1 11:4 7 11
3 0 Ботев Пд 5 2 2 1 8:7 1 8
4 0 Берое 5 2 2 1 7:5 2 8
5 0 Локо Сф 6 2 2 2 5:4 1 8
6 -1 Литекс 5 2 1 2 8:7 1 7
7 1 Левски 5 2 1 2 5:6 -1 7
8 1 Марек 6 2 1 3 4:13 -9 7
9 0 Локо Пд 6 1 3 2 5:10 -5 6
10 0 Славия 5 1 2 2 7:7 0 5
11 -1 Черно Море 6 1 2 3 5:7 -2 5
12 1 Хасково 5 1 1 3 3:8 -5 4
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Мижав интерес към ЦСКА - Левски

Билети продължава да има и за четирите сектора

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Николай Костов обяви кой ще пази срещу ЦСКА

Вратарят няма право на грешки, допълни треньорът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки