Китайка изхвърли Радванска от US Open

Поставената под номер 4 полякиня отпадна в два сета от Шуай Пън

Китайка изхвърли Радванска от US Open
Поставената под номер 4 в схемата Агниешка Радванска стана първата "голяма жертва" на откритото първенство по тенис на САЩ, след като полякинята загуби с 3:6, 4:6 от китайката Шуай Пън в среща от втория кръг на турнира, който е с награден фонд от 36.2 милиона щатски долара.
Пън победи Радванска за едва 96 минути, с което постигна четвърти успех в кариерата си срещу тенисистка, заемаща място в топ 5 на световната ранглиста.

Лидерката в генералното класиране при двойките на женския тенис изпрати 28 печеливши удара в полето на Радванска, която пък не игра на ниво и се възползва само веднъж от седемте си шанса за пробив. Китайката имаше затруднения само през втория сет, но тя съумя да поведе с 5:3 и стигна до разиграване за мача при подаването на Радванска. Полякинята спаси топката и намали разликата в геймовете, а в следващия стигна до разиграване за пробив и изравняване на резултата. 28-годишната азиатка обаче опази своето поле и спечели мача от третия опит при силен печеливш удар от бекхенд, изпратил топката по диагонал към основната линия на Радванска.

"Трудно е срещу нея. Трябваше наистина да се боря много, за да стигна до тази победа", каза Пън. По-рано през деня в Ню Йорк, фарнцузойката Ализе Корнет стана първата дама в третия кръг на основната схема, след като се наложи с 6:3, 6:3 над Даниела Хантухова от Словакия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки