С дебютния си гол Алексис Санчес вкара Арсенал в Шампионска лига за 17-та поредна година (ВИДЕО)

Арсенал победи Бешикташ с 1:0 на реванша в Лондон, въпреки че игра с 10 души в края

С дебютния си гол Алексис Санчес вкара Арсенал в Шампионска лига за 17-та поредна година (ВИДЕО)
Алексис Санчес вкара Арсенал в групите на Шампионска лига с първия си гол за клуба. Чилийският нападател вкара единственото попадение при домакинския успех с 1:0 над Бешикташ на реванша от плейофите за влизане в групите на най-комерсиалния турнир. Така след 0:0 в Истанбул, лондончани ще бъдат в първа урна на жребия за Шампионска лига в четвъртък.

Джак Уилшър беше най-добрият на „Емирейтс” в мач с много пропуски и на двата отбора, а Бешикташ игра с човек повече в последните 15 минути след червен картон за Матийо Дебюши. Арсенал ще играе за 17-та поредна година в групите на Шампионска лига, а Бешикташ отива в групите на Лига Европа.

В Северен Лондон през първата част Бешикташ се бранеше компактно, а Арсенал се настани в тяхната половина и търсеше как да „отключи” защитата.

Съдията Педро Проенса пусна добър авантаж след нарушения срещу Алексис Санчес и Уилшър се измъкна отляво на чиста позиция, но ударът му по земя мина покрай далечната греда.

В следващите минути турците изнесоха играта по-напред и Демба Ба водеше жестока битк с Мертезакер и Кошчелни. Пектемек елиминира Кошчелни с чудесен финт и само навременната намеса на Дебюши му попречи да се разпише.

Гостите имаха претенции за дузпа след неубедителна намеса на Уилшър в краката на Сахан, ала Проенса замълча в тази спорна ситуация.
В добавеното време на първата част Йозил и Уилшър комбинираха добре и Алексис Санчес се възползва да излезе сам срещу вратаря отдясно и пусна ниско под ръцете му за 1:0 с първи си гол с екипа на Арсенал след трансфера от Барселона.

„Артилеристите” натикаха противника в неговото наказателно поле в началото на втората част в търсене на втори гол. Джак Уилшър отново показа чудесна игра и намери Алексис, но със сетни сили Гулум успя да избие удара на чилиеца в корнер.

Мачът вървеше с непрекъснати атаки от едната към другата врата, а Дебюши направи поредния пропуск като с глава прати от външната страна на мрежата след отлично центриране на Касорла.

На Бешикташ му трябваше гол и гостите се откриха. Гьокхан Торе намери Демба Ба, ала бившият нападател на Челси показа неточен мерник.

Пропуските продължиха и след отбит удар на Касорла последва центриране на Начо Монреал, а Окслейд-Чембърлейн от няколко метра стреля право във вратаря.

Четвърт час преди края Дебюши повали Кавлак и остави Арсенал с 10 души след втори жълт картон.

С човек повече Бешикташ имаше един последен голям шанс да се добере до групите на Шампионска лига. Торе качи на главата на Ба, но сенегалецът изпусна отново от чиста позиция и изкара извън нерви своя треньор Славен Билич, който не можеше да повярва на очите си, но Бешикташ си тръгна победен.

Лутън остава под чертата след хикс с Евертън (ВИДЕО)

Новакът продължава битката си за оцеляване във Висшата лига

Болоня не успя да изпревари Юве след гросмайсторски хикс в Торино (ВИДЕО)

0:0 оставя "рособлу" на четвъртото място

Монпелие прекърши добрата серия на Тулуза (ВИДЕО)

Двата отбора завършиха с по 10 души

Слот за сделката с Ливърпул: Вярвам, че ще се случи

Треньорът на Фейенорд вече не крие, че иска да застане начело на мърсисайдци

ОФИЦИАЛНО: УЕФА увеличи списъка от футболисти за Евро 2024

Играчите на пейката вече могат да бъдат 15

Нагелсман обявява списъка за Евро 2024 на 16-ти май

Селекционерът на Германия събира играчите на първи лагер на 26-ти май

Байерн не са сигурни, че връщане на Флик ще проработи

Бившият треньор на баварците е свързван със завръщане на "Алианц Арена"

Ултрасите на Милан ще протестират при домакинството на Дженоа

Фракцията "Курва Суд" иска да изрази недоволството си от лошите управленски решения

Интер се разделя с петима след спечелената титла

Ето кои ще си тръгнат от "Джузепе Меаца"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки