Григор Димитров убедително преодоля първи кръг на US Open от четвърти опит (ВИДЕО)

Гришо мина като цунами през Райън Харисън за малко над два часа игра

Григор Димитров убедително преодоля първи кръг на US Open от четвърти опит (ВИДЕО)
Първата ракета на България Григор Димитров стартира с убедителен успех в три сета на Откритото първенство на САЩ. Родната звезда се разправи с представителя на домакинтие  Райън Харисън след 6-2, 7-6, 6-2 за малко над два часа и 4 минути игра. Това бе първи успех за роден тенисист на US Open.

Въпреки че е седми поставен в сехмата, Гришо едва за първи път мина първия кръг в последния турнир от Големия шлем за сезона след три предишни загуби още на старта.

Григор обаче не допусна същите грешки в мача срещу Харисън и направи ранен пробив в четвъртия гейм, който му донесе аванс от 4-1. Нашето момче продължи да води играта и затвори сета с втори пробив за 6-2.

Вторият сет беше по-труден. В първите 4 гейма нямаше пробив и първи американецът успя да нанесе удар като проби за 3-2 и затвърди лидерството си в оспорвания шести гейм за 4-2. Това не смути българският ас, който върна пробива за 5-5 и на свой ред поведе. Харисън вкара сета в тайбрек, но в него Григор отново доминираше и успя да спечели , за да поведе с 2:0 сета.

Това сякаш пречупи америкнеца и Григор лесно взе третия сет. Хасковлията проби рано и поведе с 4-1, а после спокойно дочака своя сервис в 8 гейм и затвори мача след ново 6-2.

Във втория кръг Григор Димитров ще играе срещу победителя от мача Карлос Берлок (Аржентина) – Дуди Села (Израел).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки