Партизан се докопа до групите, ПАОК смаза Зимбру в реванша (+ВИДЕО)

Жоазиньо поведе ФК Краснодар към 3:0 над Реал Сосиедад, Манолев с цял мач при успех на Динамо (Москва) в 93-ата минута

Партизан се докопа до групите, ПАОК смаза Зимбру в реванша (+ВИДЕО)
Раздираният от финансови проблеми Партизан Белград успя да се докопа до групите на Лига Европа след победа с 2:1 над Нефтчи в Баку в реванш с 4 червени картона. Сръбският тим, който отпадна от Лудогорец в третия предварителен кръг на Шампионската лига, се класира с общ резултат 5:3. И двата гола за „гробарите” вкара Петар Скулетич (24’ и 90’) преди да бъде изгонен с директен червен картон в последната минута заедно с играчите на домакините Ерик Рамос и Кауе. В 86-ата минута при резултат 1:1, който ги класираше, Партизан вече беше с човек повече, когато Ернест Вебнье Нфор от Нефтчи получи втори жълт картон. Четири минути по-късно падна и победният гол.
 
Отстранилият ЦСКА молдовски Зимбру, който беше на крачка от групите, падна тежко с 0:4 от ПАОК на реванша в Солун и с общ резултат 1:4 отпадна от надпреварата и не успя да направи историческо класиране. При резултат 1:0 за домакините след гол на Факундо Абел Перейра, Жан-Мари Асмин Амани от Зимбру получи втори жълт картон и остави своите съотборници да се оправят сами през второто полувреме, когато ПАОК вкара още три гола, дело на Стефанос Атанасиадис, Робърт Мак и Маартен Мартенс.
 
ФК Краснодар с бившия футболист на Левски Жоазиньо в състава си разби 3:0 Реал Сосиедад и превъзмогна загубата от първия мач с 0:1. Жо, както го наричаха феновете на „сините”, откри резултата от дузпа в 71-ата минута, но бе изгонен в 90-ата с директен червен картон. Преди това обаче руският тим си бе осигурил категоричния успех, благодарение на точни удари на Маурисио Перейра и Ари, съответно в 88-ата и 90-ата минути. Реал Сосиедад също завърши с 10 човека. Втори жълт картон накрая получи Маркел Бергара.
 

Българският национал Станислав Манолев изигра цял мач при победата 2:1 като гост на Динамо Москва в Никозия над местния Омония. Московчани грабнаха победата в 93-ата минута. Точен беше Кристофър Самба след асистенция на Матийо Валбуена.   

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки