Кирил Домусчиев си пожела трето място в групата с Реал Мадрид, Базел и Ливърпул

Притеснено ми е дали и ние няма да финишираме с получени 17,18... 20 гола, призна собственикът на Лудогорец

Кирил Домусчиев си пожела трето място в групата с Реал Мадрид, Базел и Ливърпул
Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев си пожела играчите на българския първенец да го зарадват с трето място в групата с Реал Мадрид, Базел и Ливърпул в Шампионска лига.

„Не се плашим от предизвикателствата. За това се борехме – да влез в Шампионска лига, да се борим с грандовете и да докараме грандовете в България и колкото може повече хора да видят любими футболисти, любими треньори, което за много хора не е постижимо. След като те не могат да отидат, грандовете ще дойдат тук. Ние нямаме какво да губим, ще си играем нашия стил. По-голямо е напрежението, когато си фаворит. И миналата година не ни даваха шансове в Лига Европа, но ние спечелихме групата. Сега вярвам, че момчетата ще дадат всичко от себе си поне да сме трети и да идем в Лига Европа”, коментира Домусчиев пред „Би Ти Ви”.

Той обаче не скри, че се притеснява Лудогорец да не последва съдбата на първия български участник в групите на Шампионска лига – Левски, който не спечели нито точка с обща голова разлика 1:17 в група с Барселона, Челси и Вердер.

„Притеснено ми е дали и ние няма да финишираме с получени 17,18... 20 гола. Просто големите отбори стават все по-добри с годините и разликата между един клуб като Реал и един клуб от Източна Европа става все по-голяма. Разликата от досегашните съперници до Реал Мадрид като играчи, като финанси, като история е от земята до небето”.

Кирил Домусчиев призна, че не е могъл да спи след големия триумф срещу Стяуа и заяви, че Козмин Моци вече има гарантиран договор до когато си поиска с клуба след геройствата в реванша на „Васил Левски”. Реалната преценка на боса на „зелените” обаче е, че мегазвезди като Кристиано Роналдо и Гарет Бейл не са по силите на Лудогорец и Моци.

„Това ще остане в световната футболна история. Чувствам се щастлив и уморен. Не можах да спя тая нощ, нормално. Все още ме държи адреналина, но се чувствам щастлив. По форумите разбрах, че се пишело „Моци президент!” и да му се давал български паспорт, което е хубаво. И нас ни направи известни той. Лудогорец е български отбор, говори се за шампиона на България, навсякъде се говори за България. Нямаме оферти за Моци, не става така. Със сигурност Моци ще бъде наш играч поне до зимата, а от там нататък зависи от него. Моци си е гарантирал при нас работното място до пенсия. Той вече си е легенда на клуба, дава много. Гарет Бейл и Кристиано Роналдо почти никой бранител не ги е опазвал, така че не очаквайте от Моци да направи кой знае какви чудеса срещу тях”.

Относно обсъжданите премии по 100 000 евро на човек за влизането в групите, Домусчиев каза:

„Премиите на играчите са доста големи за стандартите на българския футбол в последните 10 години, но не бих желал да ги коментирам. Не сме като румънците да се хвалим – 100 000 евро, 200 000 евро, 500 000 евро... там в един момент не можах да разбера дали не е било и циганска сватба”.

Той обеща и спешни ремонтни дейности по стадион „Васил Левски”, за да може той да отговаря на всички критерии на УЕФА за мачове от груповата фаза на Шампионска лига.

„Има неща, които трябва да се направят спешно по стадион „Васил Левски”. Точният списък го нямам, но знам няколко неща, а има и други – чисто имиджови. Това трябва да направим като минимум, защото УЕФА продължава да прави голям компромис и не трябва да се налага да играем мачовете в Букурещ или Македония, някъде така четох. Те имали стадион, който отговаря на изискванията. Ние го правим за нашите фенове и трябва да заделим средства, за да отговорим на тези изисквания, които УЕФА поставя”.
Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки