Литекс задълбочи кризата в Славия и заложи Радуканов на дузпата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Косоко и автогол донесоха трети пореден успех на Литекс, "белите" вече с 4 поредни загуби на нула

Литекс задълбочи кризата в Славия и заложи Радуканов на дузпата (ВИДЕО+СНИМКИ)
Литекс задълбочи кризата в Славия и може би подписа оставката на Милен Радуканов след успех с 2:0 на стадиона в „Овча купел”. Косоко и автогол на Ристевски в последните секунди донесоха трета поредна победа на ловчанлии, а „белите” са в ужасяваща серия – 4-та поредна загуба, 4 мача поред без отбелязан гол и общо 6 мача без успех.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

С трите точки Литекс изравни ЦСКА на върха с по 13 точки преди мача на „червените” на „Лаута”. Славия остана в дъното с едва 5 и може да се окаже в зоната на изпадащите.


През първата част Славия продължи тенденцията да играе доста неубедително и не отправи нито един опасен удар към вратата на ловчанлии, което не зарадва малкото публика на стадиона в „Овча купел”.



Литекс също не показа нещо впечатляващо, но пък успя да се възползва от голяма грешка на „белите”, за да поведе.

Литекс имаше териториален превес в началните минути, а лошото начало на Славия бе допълнено от контузията на опитния Станислав Генчев, който получи разтежение в бедрото и на негово място се появи Димитър Георгиев.

Гостите поведоха с първото чисто положение в мача. Цветомир Панов вбеси Радуканов и публиката като се замота и загуби пред наказателното поле на Славия, младият Малинов изведе отлично Джордан, вратарят спаси първия удар, но Косоко от втори опит прати в празната врата.

Попадението вся лек смут в защитата на „белите”. Данило Асприля обаче първо се размина комично при опита си да стреля с всичка сила малко зад точката на дузпата, а после получи сам вдясно и си поведе твърде дълго.

До почивката Славия нямаше идея как да стигне до гол и едва в 45-ата минута имаше шанс да го стори. Крум Стоянов използва дълъг пас и спря отлично топката във въздуха, но завършващият удар го подведе и той прехвърли вратата.

След почивката отборът на Балъков опита да се прибере в своята половина и да чака на контри. Славия обаче не се откриваше чак толкова много и „оранжевите” решиха отново да поемат нещата в свои ръце и натиснаха.

Асприля развинти Ристевски с финтове отдясно, както стори с Веселин Минев миналата седмица в Ловеч, ала този път колумбиецът стреля сам и прати малко покрай далечната греда.

Славия рядко градеше добри атаки, а при една от малкото такива Ристевски бе изведен отляво при съмнително положение за засада, но тъкмо да застраши вратата и Пламен Гълъбов направи отличен шпагат.

Балъков пусна бързия Ваюши и унгарецът веднага се прояви като елегантно пусна за Джордан зад защитата, но Емил Петров внимаваше, излезе напред и изби в корнер опита на деветката за прехвърлящ удар.

След корнера стражът на домакините увисна и имаше късмет, че Илия Миланов на втора греда не успя с глава да насочи в очертанията на празната врата.

Славия пробваше повече на мускули да стигне до нещо опасно, а центриранията пред вратата по традиция бяха лесна плячка за Винисиус, който все пак се размина с две от тях, но Платини не успя да засече.

В последната минута на 4-те добавено Ваюши проби отляво и центрира, защитник в бяло насочи в напречната греда, а Ристевски си вкара автогол при опита да изчисти и Литекс спечели с 2:0. Веднага след гола Никола Попов свири и край на двубоя.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!




А ФГ 14/15

ПО   Отбор М П Р З Гола Г. ТО
1 -1 Ботев Пд 7 4 2 1 12:8 4 14
2 1 ЦСКА 6 4 1 1 14:4 10 13
3 -1 Литекс 7 4 1 2 13:7 6 13
4 0 Лудогорец 6 3 2 1 11:4 7 11
5 -1 Локо Сф 7 3 2 2 6:4 2 11
6 1 Берое 6 3 2 1 10:5 5 11
7 0 Левски 7 3 1 3 6:9 -3 10
8 0 Марек 7 2 1 4 4:14 -10 7
9 0 Локо Пд 6 1 3 2 5:10 -5 6
10 -1 Черно Море 7 1 2 4 5:8 -3 5
11 1 Славия 7 1 2 4 7:11 -4 5
12 0 Хасково 7 1 1 5 4:13 -9 4
Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки