Стойчо Младенов: Не искам да бъде ревльото отново, но не може ЦСКА да бъде санкциониран с толкова картони

Със смяната на Бергонси коригирахме проблема и закономерно победихме

Стойчо Младенов: Не искам да бъде ревльото отново, но не може ЦСКА да бъде санкциониран с толкова картони
Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов се застъпи за своя колега Неделчо Матушев и оприличи ситуацията в Локомотив (Пловдив) на своята преди година в Борисовата градина.
 
След победата на „Лаута” с 3:0 Младенов каза: „Първо, искам да поздравя отличната работа, която Матушев провежда в този момент, защото аз най-добре знам каква работа върши, ние имахме същите проблеми. Моите поздравления, отново един треньор показва, че българските треньори са качествени и заслужават повече уважение от собствениците. Евала му правя, на същия огън се пекох и аз миналата година.”
 
Смяната на Еденилсон Бергонси в 31-ата минута не е била принудителна. С връщането на Маркиньос по-назад наставникът на „червените” коригира проблема в халфовата линия, където неговият тим отстъпваше.  
 
„Да, така беше, ние подобрихме контрола и остротата в офанзивен план. Преди Локомотив надделяваше с агресията, играеха на ръба на фаула или го преминаваха, или им се даваше свобода. Като изключим първите минути с тази смяна с Бергонси, там имахме проблеми, коригирахме я, и затова се стигна до такъв закономерен резултат”, посочи Младенов.
 
„Имахме проблем в покритието, там Бергонси имаше проблем както във фаза защита, така и в атака. Затова направихме тази промяна. Доволен съм от Маркиньос, той ни дава допълнителна класа, заедно с Фелипе и Съни образуваха много креативна халфова линия. Но искам по-голяма агресия от тях, защото ние трябва да играем по-бързо. Крилата също не бяха достатъчно ефективни в първите 30 минути. Тогава всеки от крайните защитници трябваше да дублира фланга. Буксувахме в един момент и тази промяна, която я направихме в средата на терена, освободи нещата в офанзивен план”, добави специалистът.
 
Стойчо Младенов се оплака, че петима негови футболисти получиха жълт картон.
 
„Има тенденция, не може отборът, който да държи топката, контролира играта, да бъде санкциониран с 5 картона, с Марек същата работа на собствен терен. Тази тенденция дразни, започва да се натрупва и след време ще започне да ни създава проблеми, като състезатели ще бъдат санкционирани. Локомотив беше днес по-грубият отбор, по-агресивният. Така ни победиха предишния мач. Играят на ръба на фаула, същото се получи и днес. Не може ЦСКА да бъде санкциониран с толкова картони.”
 
„Още като видя назначението и знам за какво става въпрос. Не искам да бъде ревльото отново, но това е истината. Не съм глупак. Но с това нещо трябва да се преборим. Да, слабички сме в момента, но дано с играта надделяваме над противниците си.”
 
Що се отнася до уговорката с Локомотив Мартин Камбуров да не играе, Младенов каза: „Става въпрос за хора с достойнство и чест, затова имахме уговорка. Знам какво е Локомотив за Камбуров.”
 
За ЦСКА не е нещо ново да бъде лидер, продължи наставникът на „червените”.
 
„Това е навик, който ние имаме, и не е нещо, което да ни плаши. Този потенциал с времето ще се развива и тепърва ще се подобряваме в това естество. Трябва ни време, за да може младите да се развият. С подготовката зимата този отбор ще бъде корено различен.”
 
В паузата на първенството в ЦСКА ще работят изключително много върху физиката на играчите.  
 
„Има основание това да го направим, защото след Холандия половината футболисти бяха привлечени. Затова ще се възползваме максимално от това прекъсване.”
 
Стойчо Младенов изключи на този етап продажба на Тони Силва.
 
А що се отнася до повиквателната на Апостол Попов в националния отбор за квалификацията с Азербайджан на 9 септември в Баку, Младенов каза: „Той го заслужаваше още миналата година, въпреки че получи много критики за това, че го поставях на други позиции. Апостол Попов е дялан камък, където го поставиш, ще играе. Само може да бъде полезен за националния отбор.”
 
Утре вечерта се очаква ЦСКА да обяви така очаквания голям съперник за контрола в паузата в първенството.
 
„Все още не сме обявили срещу кой ще играем, идеята е силен противник, с който да привлечем доста фенове, да се напълни нашия стадион, да стане празник. Работим по този въпрос  и утре до края на деня се надявам да го обявим. Става въпрос за 6 или 7 септември. Апелирам феновете да дойдат, да подкрепят отбора, защото ще имат основание за това – ще има празник и ще се радват на своите любимци.”
 
Стойчо Младенов се моли на Господ да помогне на Аян Садъков. Бившия футболен национал и легенда на Локомотив Пловдив страда от амиотрофична латерална склероза.
 

„Моля господ да му помогне, той е много коректен човек, работили сме заедно в националния отбор той наистина заслужава нашата подкрепа, каквото има нужда, може да разчита на нашата подкрепа.”  

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

Днес козирката на "Българска Армия" отива в историята

Събарянето на конструкцията ще започне в 10:00ч.

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

Стамен Белчев притесни феновете: Каранга има неприятна контузия

"В четвъртък ще има яснота", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков: 100 години Етър, 100 години слава

Камата поздрави "болярите" за вековния юбилей

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

Стоичков и Бала отново на терена за 100 години Етър

"Ивайло" арена на големи празненства

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки