Лудогорец не успя да пречупи Берое след измислена дузпа в Разград (ВИДЕО+СНИМКИ)

Керкар даде аванс за гостите през първата част, Александър Барт изравни резултата през второто полувреме на двубоя

Лудогорец не успя да пречупи Берое след измислена дузпа в Разград (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец и Берое завършиха при резултат 1:1 последния мач от VII кръг на "А" група. Двата тима показаха открита и офанзивна игра, като положенията не липсваха и пред двете врати. Лудогорец първи стигна до сериозно положение в 8-ата минута, след като получи правото да изпълни измислена от рефера дузпа, но Макенджиев хвана ъгъла и отрази удара на Юнес Хамза. Салим Керкар изведе гостите с гол в 22-ата минута, а Мапуку нацели напречната греда в 63-ата. Александър Барт възстанови равенството и донесе точката за Лудогорец в 68-ата минута. Преди началото на двубоя бе направена символична копка по изграждането на новия стадион на Лудогорец.



След откриващите минути на здрава битка между двата тима, Лудогорец стигна до сериозна възможност за откриване на резултата. В 7-ата минута при единоборство на границите на наказателното поле между Ковачевич и Мисиджан, последният падна артистично и реферът отсъди дузпа в полза на домакините. Хамза изпълни дузпата, но вратарят на Берое Благой Макенджиев усети ъгъла и успя да избие, а след това топката бе изчистена в ъглов.

След пропуснатата златна възможност да поведат в резултата, дадена им от рефера Станислав Тодоров от Шумен, футболистите на Георги Дерменджиев отстъпиха инициативата и Берое успя да изтласка Лудогорец  в собствената му половина.

Натискът на „белите” даде резултат в 22-ата минута.  Елиаш да Силва изведе по прекрасен начин в наказателното поле  Салим Керкар, който с прецизен удар даде преднина за гостите – 1:0 за Берое.



Играта се изостри след попадението на Берое и нарушенията зачестиха. Съдията на двубоя Станислав Тодоров показа четири жълти картона през първото полувреме, като всичките бяха за футболисти на Берое.

Подаване към Мапуку в 34-ата минута матира защитата, но ударът на конгоанеца от границата на наказателното поле не затрудни Владислав Стоянов.

При една от атаките на Лудогорец играч на домакините бе фаулиран близо до големия пеналт. Върджил Мисиджан изпълни добре пряк свободния удар, а ударът му премина на сантиметри от напречната греда на Макенджиев, който само изгледа топката.

Иво Иванов направи грешка в края на полувремето, която за късмет на гостите не бе наказана. Марселиньо пое топката след неубедителната игра на защитника, но не успя достатъчно бързо да се позиционира и топката му бе отнета.

Играта през второто полувреме бе също толкова открита и офанзивна както и през първата част. При една бърза контраатака в 63-ата минута Мапуку бе изведен срещу Владислав Стоянов, нанесе страхотен удар, който обаче разтресе напречната греда.



В 68-ата минута Лудогорец получи правото да изпълни пряк свободен удар вляво от вратата на гостите. Абало центрира в полето на Берое, където Барт, необезпокояван от никой, засече с глава и прати топката в мрежата на Макенджиев – 1:1.

Голът даде импулс в играта на Лудогорец и гостите се прибраха в своята половина. Марселиньо изведе на чиста позиция Кишада, той стреля, но Макенджиев за пореден път показа класа и успя да изчисти.

В 80-ата минута защитата на Берое отново не покри добре Барт, който стреля с глава, но този път топката мина близо до страничната греда.



Димо Бакалов можеше да донесе победата в самия край на мача. Пробив по левия фланг завърши с центриране, което бе засечено с глава от Бакалов, но топката мина покрай лявата греда на Стоянов и излезе в аут.

След равенството Лудогорец заема 5-а позиция с 12 точки. Със същият брой точки, но с по-добра голова разлика Берое е на 4-о място във временното класиране.



 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки