Стефанов: Футболистите изядоха главата на Радуканов (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Срокът на договора на Иван Колев е 2 години до първо повикване”, каза „белият” бос в типично свой стил

Стефанов: Футболистите изядоха главата на Радуканов (ВИДЕО+СНИМКИ)

Футболистите на Славия са изяли главата на подалия оставка треньор Милен Радуканов. Нищо от това, което се е изисквало от играчите по време на тренировките не се е показвало на терена в мачовете. Това каза президентът на „белите” Венцеслав Стефанов на днешната пресконференция, на която бе представен Иван Колев като новия старши треньор на столичния клуб, предаде репортер на Novsport.com.

 

„Поводът не е от най-приятните да се събираме днес, смисъл такъв, че причината за смяната е състоянието на отбора и мястото, на което се намираме в класирането. Искам съвсем чистосърдечно да благодаря на екипа, който работеше до сега, разделяме се като приятели. Треньорската професия е такава, на никого не е приятно, най-малкото на мен да правя такива промени. Познавайки Иван (Колев), той и неговият екип ще се справят със състоянието, в което се намира отбора. Убеден съм, че с тези с специалисти ни очакват по-добри неща. Трудно ми е да говоря, хич не исках да правя промени. Искам отборът да върви. Те ще имат пълен картбланш. Срокът на договора му е 2 години до първо повикване”, каза „белият” бос в типично свой стил.

 

Стефанов специално се обърна и към привържениците на Славия. Както е известно, те в скандираха „Оставка!” при загубите от Литекс и Берое на стадиона в кв. „Овча купел”.

 

„Нека бъдат толерантни, нека бъдат интелигентни. Все пак начело застана славист. Искам да се даде възможност на новия екип да работи и да се докаже”.

 

„Да, бих работил отново с Радуканов. Уважавам Милен и екипа му. Дай боже, някой ден отново да се срещнем. Всички са много интелигентни. Може би защото са много интелигентни, футболистите прекалиха, но това е друг въпрос. Причината е във футболистите”.

 

„Имахме няколко пъти разговори с футболистите, те спираха Милен да подаде оставката, казваха ние сме виновни, но накрая се видя какво стана. Те изядоха главата на Радуканов. Дали ще го направят на Иван? Сигурен съм, че няма да го направят. Едно нещо се искаше от футболистите, едно нещо се тренираше, но нищо от това не ставаше на терена”.

 

„Искаме стадионите ни да като в Англия и Германия, но сме тук. Борим се да променим нещата. Наближава да построим нов стадион. Това че нещата са отишли хептен на кестерме, причината не е само във футбола, а и в държавата. Виждате какво направи Домусчиев – блато, блато, но едно жабче излезе от блатото”, добави той.

 

Венци Стефанов каза още, че подкрепя идеята на президента на БФС Борислав Михайлов да има поне по шестима българи в първите отбори в А група, но подчерта, че „ако искаш да играеш в Лига Европа или Шампионска лига, това правило може д ти изяде главата”.


ЕТО И ПЪЛЕН ЗАПИС ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ИВАН КОЛЕВ И ЩАБА МУ

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки