Ботев подписва с Ромен Инез

Французинът може да вземе участие в днешната контрола на "канарчетата"

Ботев подписва с Ромен Инез

Френският защитник Ро­мен Инез пристигна вчера на базата на канарчетата. Днес бранителят ще премине ме­дицински тестове и ако всич­ко е наред, направо ще подпи­ше договор с канарчетата, пише "Тема спорт". Условията по него вече са уточнение.

„Инез е на 99% наш играч. Няма да кара про­би, а ще мине само прегледи. Може да играе още в контролата с Раковски. Картотеки­рането му е най-лесната част", заяви доволен треньо­рът Велислав Вуцов.

Ромен Инез е роден на 30 ап­рил 1988 година, Висок е 183 сантиметра. Той може да дей­ства като централен защит­ник, но за него е обичайно да играе и на двата фланга на от­браната. От 2008 до 2011 го­дина Инез е собственост на Каен. Изиграва 27 мача за ти­ма, защото през сезон 2008/09 е преотстъпен на Шербу - 19 двубоя с един гол. Последва преминаване в Шатору, за който участва в 17 шампионатни срещи. В последните два сезона Ромен е част от Метц. Той помага на отбора да се изкачи до Втора лига, а през миналата кампания да спечели място в елита. Играе в 48 двубоя, любимец е на феновете. Но след края на сезона не получава предложение да дължи контракта си. Затова и Инез идва в Ботев Пловдив като свободен агент.

Днес от 10:00 часа канарче­тата ще изиграят спаринг с втородивизионния Раковски на базата в Коматево. Вели­слав Вуцов няма да може да разчита на ангажираните с различните национални гарни­тури на България - Йордан Христов, Александър Колев, Цветелин Чунчуков, Божидар Васев, Лазар Марин, Стани­слав Дрянов, Серкан Юсеин, Наско Милев и Владимир Айтов. В контролата обаче ще играят каращите проби Иван Джурич и Карлос Франсиско. Запалянковците на жълто-черните ще могат да видят за първи път в действие, макар и в неофициален мач, новото попълнение Горан Галешич, който продължава да чака ра­ботната си виза.

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки