Пламен Стайков: Трябва да спечелим и втория ден

С близо две минути преднина пилотът на Евроком Рали Тийм Пламен Стайков (Мицубиши Лансер) с навигатор Рафи Кадир спечели първия ден на Рали Сливен.

Пламен Стайков: Трябва да спечелим и втория ден
С близо две минути преднина пилотът на Евроком Рали Тийм Пламен Стайков (Мицубиши Лансер) с навигатор Рафи Кадир спечели първия ден на Рали Сливен.
 
Четвъртият кръг на родното първенство посрещна зрителите с краткотрайни превалявания. Точно заради това организаторите решиха да направят промяна в схемата на състезанието и така стартът в центъра на града се състоя днес. 

Стайков потегли добре в първия специален етап, но караше по-бавно в града, което даде възможност на Ягис Авджъ (навигатор Бахадир Гюзенмес, МИНИ Джон Купър Уъркс) от Турция да излезе напред. След това обаче пилотът на Евроком Рали Тийм без проблем пое лидерството на най-дългия и предизвикателен етап Твърдица-Елена, като още тогава натрупа солиден аванс от 46.7 сек. До края на състезанието Стайков увеличи стабилно преднината си и завърши с общо време 01:07:30.1.

“Карайки не на 100% в етапа Твърдица-Елена, допуснах грешка, като ударих автомобила пред мен и заради това загубихме около 15 сек. Въпреки това обаче успяхме да спечелим етапа с близо 47 секунди преднина. След това карах доста стегнато, без да поемам излишни рискове, което ни помогна да спечелим. За да искам да спечеля Рали Сливен обаче, ще трябва да победим и утре. Не мисля да карам твърде бавно, защото повечето отсечки са доста дълги. Отново ще гледаме да караме с по-стегнато темпо, но все пак не на 100%, защото разполагаме със солидна разлика, която го позволява” – заяви Стайков след финала.

Втори в първия ден на Рали Сливен и на 01:55.2 минути след Стайков остана Крум Дончев (навигатор Петър Йорданов, Форд Фиеста Р5), а подиумът допълни екипажът Георги Василев/Стефан Добрев (Мицубиши Лансер). 

Утре е решаващият втори ден, който ще определи и победителят в Рали Сливен, като засега водач за надпреварата в Националния рали шампионат е именно пилотът на Евроком Рали Тийм.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки