Световният шампион Бразилия отказа неуверена България в три гейма (ВИДЕО+СНИМКИ)

Родните национали не показаха добрата игра от мача с Русия и загубиха в три гейма от действащия шампион

Световният шампион Бразилия отказа неуверена България в три гейма (ВИДЕО+СНИМКИ)
Българският национален отбор по волейбол загуби с 0:3 гейма (15-25, 21-25, 21-25) от действащия световен шампион Бразилия в първия си мач от втората фаза на Световното първенство в Полша. Класата на бразилците се оказа непосилна за колебливите "лъвове", които бяха равностойни само в третия гейм в Катовице, но загубиха и него след свои грешки. Някъде в края на третия гейм дойде решителният момент, когато можехме да се върнем в мача, но две грешки в атака и при посрещане на Тодор Алексиев убиха всяка надежда.

Като цяло всички родни волейболисти не бяха на високо ниво, като Цветан Соколов, Тодор Скримов и цялото ни посрещане бяха колебливи.

В първия гейм нашите момчета сякаш още не бяха влезли в мача и Бразилия рано-рано поведе с 5-0, водеше с 8-3 и 16-9 на двете технически прекъсвания, а частта завърши с разгромната 10 точки разлика - 25-15.

България поведе за първи път в точки във втория гейм при 11-10, но три поредни точки на бразилците върнаха двубоя в познатото русло. Южноамериканците имаха аванс от 16-13 на техническото прекъсване. Два таймаута на Пламен Константинов не смутиха тима на Бернанрдо Резенде и Бразилия си взе и втория гейм след 25-21.

Третият гейм беше най-равностоен. България водеше с 8-7 и 16-14 на двете прекъсвания, но в решителните минути Алексиев бе хванат на блокада, а после сбърка посрещането при елементарен флоп сервис. До 19-18 за България изглеждаше, че още имаме шансове, но тогава дойдоха три поредни точи за Бразилия, таймаутът не ни помогна и Бразилия затвори мача с 25-21 и 3:0 гейма.

В класирането в нашия поток F, България е на пето място с 5 точки. Бразилия е лидер с 12, а Русия има 11 след днешния си успех с 3:0 над Финландия. Пред нас са още Германия и Канада, а само първите 3 отбора от потока се класират в третата фаза на турнира.

Следващите ни срещи са срещу Германия в четвъртък (21,25 ч), в събота срещу Куба (21,25 ч) и в неделя срещу Финландия (17,40 ч).

България - Бразилия 0:3 (15:25, 21-25, 21-25)

Състави:

Бразилия: 1. Бруно Резенде, 4. Уолас Де Соуза, 5. Сидни Дос Сантос, 8. Мурийо Ендрес, 10. Рикардо Сантос Де Соуза, 16. Лукас Сааткамп, 11. Фелипе Силва (либеро)
Треньор: Бернардо Резенде

България: 3. Андрей Жеков, 5. Светослав Гошев, 8. Тодор Скримов, 14. Теодор Тодоров, 17. Николай Пенчев, 19. Цветан Соколов, 13. Теодор Салпаров (либеро)
Треньор: Пламен Константинов



Първи гейм:

Бразилия започна ударно с 5 поредни точки и Пламен Константинов взе прекъсване. Нашите се съвзеха и записаха две поредни точки с блокада, но южноамериканците имаха аванс от 8-3 на първата техническа пауза. Селесао продължи да доминира и Пламен Константинов взе ново прекъсване при 11-4. Българските опити за скъсяване на преднината удряха на камък и Бразилия водеше със 7 точки при 16-9 на второто техническо прекъсване. Бразилците направиха 5 поредни точки до 21-10, което окончателно уби интригата. "Лъвовете" успяха леко да намалят разликата, но загубиха най-дългото разиграване при 24-ата точка за съперника с хубав удар по диагонала на Висото, а Уолас сложи край на първия гейм при 25-15 за Бразилия.

Втори гейм:

Бразилците сервираха много разнообразно и в началото на втори сет, което им позволи да вземат ранен аванс от 5-3, който бе задържан до първото прекъсване за 8-6 в тяхна полза. Тройна блокада срещу Цецо Соколов донесе точка от блокада за "жълтите" за 9-6. Теодор Тодоров хвана Мурийо на блокада за 8-9, а после Соколов от трудна позиция изравни за 9-9. Хубава изява на Соколов и удар далеч в аут дадоха възможност на България да поведе за първи път в мача при 11-10. Нещата обаче бързо се обърнаха и силен сервис изненада Пенчев, а Бразилия направи три поредни точки за 14-12 в своя полза и Константинов взе прекъсване. То не даде желания резултат и Лукарели направи блокаут срещу тройната ни блокада - 15-12. Соколов извади няколко метра в аут от началния удар и Селесао се оттегли на второ техническо прекъсване с три точки преднина - 16-13. Лукарели направи ас между Салпаров и Пенчев, но Мирослав Градинаров влезе като резерва и също отвърна с ас, а Бернанрдо Резенде взе таймаут при 18-16 за бразилците. Две пореди наши грешки ни отдалечиха на 4 точки от съперника при 16-20. Наша блокада ни даде кратка надежда, но направихме грешка и Константинов взе ново прекъсване при 19-23. Милушев изстреля добър сервис, но Соколов беше хванат на блокада за 24-20, а атака през центъра изведе Бразилия с два гейма напред - 25-21.

Трети гейм:

България започна по-силно третия гейм и поведе с 4-2. Ас на Лукас ни върна в изходна позиция, а Скримов бе хванат на блокада, но се реваншира с ас, който ни даде аванс. Още един силен начален удар ни даде шанс за контра и Цецо Соколов с мощен блокаут направи 7-5. Блокаут на Уолас пак изравни силите за 7-7, но тройната ни блокада хвана Лукарели и България водеше с 8-7 на първото техническо прекъсване. Две поредни атаки на Бразилия в аут и блокаут на Пенчев извадиха от равновесие Бернардо Резенде и той поиска прекъсване при 11-7 за България. Селесао се доближи само на точка при 12-11, но нашият треньор предпочете да не взима таймаут. Блокаут и грешка на Мурийо отново увеличиха българската преднина до 15-12. Уолас много хитро плъзна по блокадата за 15-14, а Гоцев през центъра ни даде две точки аванс на второто техническо прекъсване - 16-14. Сидао записа точка от блокада срещу Алексиев, а пак Алексиев сбърка посрещането при елементарен флоп сервис и Бразилия поведе с 18-17. Цецо Соколов заби в полето на кариоките след много дълга и напрегната точка за 18-18. Висото сгреши и прати в мрежата, а България отново показа нос пред съперника - 19-18. Цецо Соколов затвърди впечатлението за слаб негов мач с атака в антената, а мрежата помогна на бразилците при сервис на Лукарели за 21-19 в тяхна полза. Тук вече Пламен Константинов взе таймаут. Tеодор Тодоров надигра Сидао на единична блокада, но Жеков веднага сбърка сервиса за 22-20 в полза на южноамериканците. Мурийо хитро излъга тройната блокада за 23-21 и българският треньор пак поиска прекъсване. Скримов прати в аут и даде три мачбола на Бразилия и още първият беше оползотворен - 25-21 и 3:0 победа с гейма за Бразилия


 
 


Регламент:

Първи кръг:
24 тима се разделят в 4 групи по 6. Всеки играе по един мач срещу другите 5 отбора от своята група. Първите 4 от всяка група (общо 16 отбора) се класират напред за втория кръг

Втори кръг:
16-те отбора класирали се за втория кръг се разделят в две групи по 8 отбора. Първите 3 от всяка група (общо 6 отбора) се класират напред за третия кръг

Трети кръг:
6-те отбора се разделят на две групи, първите два от всяка група се класират за финалната четворка (полуфиналите). Останалите на трето място в двете групи играят плейоф за 5-то място
Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

Младите волейболистки с втора чиста победа на Европейските квалификации

Остава само крачка до класирането

ЦСКА ще спори за титлата в НВЛ

"Армейците" ще играят на първи финал в шампионата от 2018 година насам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки