Цецо Соколов: Бразилия не ни позволи да се върнем в мача

Най-добре да си избием този мач от главата, сподели диагоналът след 0:3 от световния шампион

Цецо Соколов: Бразилия не ни позволи да се върнем в мача
Диагоналът на националният отбор по волейбол Цветан Соколов призна, че България изигра слаб мач при загубата с 0:3 гейма от Бразилия на старта на втората фаза от Световното първенство в Полша.

„Не бих казал, че трябва да търсим оправдания в пътувания, тренировки... Умората не трябва да е извинение за днешния мач. Изиграхме един наистина много слаб първи гейм. Опитахме да се върнем в мача, но Бразилия са в топ 3 в света на най-добрите отбори и не ни позволиха да се върнем в мача. Най-доброто е да си избием този мач от главата и да мислим за мача утре”, посъветва своите колеги Соколов.

Той няма обяснение защо прави толкова грешки от начален удар, който по принцип е едно от оръжията на българския отбор.

„И аз го чакам моя сервис. Тренирам го постоянно, което е странното – по време на тренировка нещата се получават, а на мач не се получават. Не го отдавам на притеснение, играл съм доста мачове. Не е и късмет, защото аз търся този късмет, но не се получава”.

„Атаката също беше важна, в първия гейм те имаха 75% в атака, а ние изиграхме един гейм с 30% атака. Трябва да наблегнем на нашите грешки в атака и при посрещането”, подчерта Цецо Соколов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки