Страхотен Майкъл Иванов в квалификациите за Гран При България по мотокрос в Троян

Завършиха квалификациите в различните класове, както и първият манш в клас МХ на трасето в Троян, където се провежда 8-мия кръг от Източноевропейския шампионат и 7-ми кръг на Републиканския шампионат по мотокрос.

Страхотен Майкъл Иванов в квалификациите за Гран При България по мотокрос в Троян

Завършиха квалификациите в различните класове, както и първият манш в клас МХ на трасето в Троян, където се провежда 8-мия кръг от Източноевропейския шампионат и 7-ми кръг на Републиканския шампионат по мотокрос. 


Десетки зрители днес имаха възможност да се насладят на оспорвани гонки, като един от най-добрите ни състезатели Майкъл Иванов /КТМ/ вдигна публиката на крака. 

По време на квалификацията в клас МХ2 всички се питаха къде е лидерът Майкъл Иванов, който така и не излизаше на трасето. Все пак той се появи с няколко минути закъснение, заради технически проблем в основната си машина. Майкъл тръгна с резервния си мотор и показа на какво е способен. Иванов демонстрира страхотна класа и успя да даде най-добро време в квалификацията (1:38.922 мин). 

Любопитна подробност е, че Майкъл се включи, след като останалите състезатели бяха навъртели шест обиколки. Той направи четири, падна, за щастие без никакъв проблем за него, но трябваше да напусне трасето. Въпреки това Иванов утре ще има възможност да си избере място на стартовата решетка като победител в квалификациите. 

При най-малките в клас МХ65 квалификацията спечели Кристиян Иванов /КТМ/. 

В клас МХ85 Хакан Халми /КТМ/ спечели квалификацията, след като бе най-бърз и в свободните тренировки. 

В клас МХ1 зрителите станаха свидетели на изключително оспорвана надпревара, като победител в квалификкацията стана Християн Илиовски /Хонда/ от Македония, който завъртя най-бърза обиколка 1:39.726 мин. След него се нареди Николай Йовчев /Хонда/, който се движеше като лидер в класа, но 1 минута преди края с изключително бързо каране във втората половина от трасето, Илиовски спечели квалификацията и ще има право на избор на стартовата решетка утре. 

В клас МХ се проведе първият състезателен манш, след като в квалификациите и свободните тренировки Мартин Тодоров /Сузуки/ беше най-бърз. Именно той спечели 1-вия манш, а с това и нови 25 точки за генереалното класиране. Втори преди утрешния 2-ри манш е Юлиян Райчев /Кавазаки/, а трети Веселин Малинов /Ямаха/. 

Гран При България в Троян ще се бъде официално открито утре в 11:00 ч., като след това са и състезателните маншове в отделните класове. Времето над Троян ще бъде слънчево и приятно, като по традиция, този край на страната се слави с най-голям брой верни почитатели на моторния спорт. 
 
Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки