Българите спечелиха всички класове на Източноевропейския шампионат в Троян

България излъчи победители във всичките пет състезателни класа на Източноевропейския шампионат.

Българите спечелиха всички класове на Източноевропейския шампионат в Троян
България излъчи победители във всичките пет състезателни класа на Източноевропейския шампионат. Най-драматична беше надпреварата в клас МХ1, където Николай Йовчев /Хонда/ беше плътно преследван от румънеца Адриан Радуца /КТМ/, който взимаше аванс на старта и в двата манша. Йовчев обаче показа изключително майсторско каране и на два пъти успяваше да го изпревари за радост на публиката, която силно го подкрепяше във всеки един момент. В този клас освен Йовчев и Радуца, Тодор Тотев /Хонда/ и Християн Илиовски /Хонда/ също водеха битка за челните позиции. В крайна сметка Тотев успя да се пребори за третото място, а 4-ти остана македонецът Илиовски.
 
В клас МХ65 Кристиян Иванов /КТМ/ триумфира и в 2-та манша и прибави нови 50 точки към актива си за генералното класиране. Втори се нареди Димитър Грозданов /КТМ/, който финишира и в 2-та манша зад Иванов, а трети е друг наш сънародник Ерай Хасан /КТМ/.

В клас МХ85 победата извоюва Хакан Халми /КТМ/, който спечели и 2-та манша. Втори е Алекс Димитров /КТМ/, а трети Момчил Иванов /КТМ/. 

В клас МХ2 убедителен успех записа Майкъл Иванов, който постигна победи и в 2-та състезателни манша. Иванов и днес кара с резервния си мотор, след като вчера по време на квалификацията имаше проблеми с основната си машина и отново трябваше да кара със записания резервен мотор. Втори остана Любомир Васев /Ямаха/, а трети – Георги Георгиев /Сузуки/.

В клас МХ победител стана Мартин Тодоров /Сузуки/, който не остави никакви шансове на съперниците си и в двата манша. Втори и трети се наредиха Юлиян Райчев /Кавазаки/ и Веселин Малинов /Ямаха/.

Общо 94 пилота от пет държави (България, Румъния, Турция, Македония и Сърбия) стартираха по време на състезателния уикенд в Троян, който беше 8-ми кръг от Източноевропейския шампионат и 7-ми кръг на Републиканския шампионат по мотокрос. Участници и зрители останаха изключително доволни от условията на трасето. Днес в края на състезателния ден за кратко заваля ситен дъжд, но той не успя да повреди трасето и да създаде неприятности за състезателите. 

Отборен шампион на Източноевропейския шампионат стана отборът на България, следван от Румъния и Сърбия. 

Приятелите на мотокроса съвсем скоро отново ще могат да изживеят силните емоции на Гран При България. Състезателният уикенд в Сливен ще се проведе на 26-28 септември на мотополигон „Летище Бършен“. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки