Левски спечели най-старото столично дерби след два късни гола (ВИДЕО+СНИМКИ)

Резервите Прохазка и Аниете се превърнаха в герои за "сините"

Левски спечели най-старото столично дерби след два късни гола (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски стигна до успех в най-старото столично дерби, побеждавайки гостуващия тим на Славия с 2:0. Дебютът на Иван Колев начело на Славия бе помрачен в последните минути на срещата, след като първо Роман Прохазка даде преднина за Левски в 85-ата минута, а испанецът Антонио Аниете подпечата победата на „сините”, в двубоя от VIII кръг на А група. Срещата бе играна на празни трибуни, тъй като „сините” изтърпяват наказание от два домакински мача без зрители. "Без публика не е работа... Все едно сме на тренировка, нищо не става така." Заяви треньорът на Левски Георги Иванов – Гонзо преди началото на двубоя на стадион "Георги Аспарухов".

Двата тима имаха своите положение през първите 45 минути, но до гол така и не се стигна. Славия играеше по-открито през първите минути на срещата и стигна до добро положение в 8-ата минута. Манзоро отправи добър удар от дистанция, но Пламен Илиев успя да го отрази, топката попадна в Бургзорг, който също стреля от границите на наказателното поле, но Илиев отново показа класа и изби топката в ъглов.



Левски постепенно взе инициативата и изтласка Славия в собственото му поле. Наджеб Амари имаше най-чистото положение през първото полувреме. Алжирецът бе изведен на левия фланг сам срещу Емил Петров, но опита да пусне топката между краката на вратаря на „белите”, което се оказа грешен ход – Петров успя да изчисти топката и да опази мрежата си суха.



Левски притисна гостуващия тим в собственото му поле, но защитниците в бяло не се огънаха и успяха да се справят с атаките на „сините”.

В самия край на полувремето Домовчийски бе изведен в големия пеналт, пое топката и напредна, но точно преди да нанесе удар върналият се Касаи успя да чукне топката, а Домовчийски падна на тревата. Решението на главния рефер Таско Тасков бе нарушение в полза на Славия.



Действията на терена през второто полувреме не се различаваха от играта през първата част. Славия влезе добре в мача след почивката, но след добри първи минути отново отстъпи инициативата на „сините”.

Левски изпробва заучено положение при изпълнение на фаул, което завърши с удар на Сърмов, но Емил Петров със сетни сили успя да отклони кълбото в корнер.

Отново Петров трябваше да показва класа в 58-ата минута, избивайки добър фалцов удар на Амари.

Педро пробва рефлексите на стража на Славия в 73-ата минута, но Петров изби отново. Топката се върна в Луис Педро, който пробва прострелно центриране, което бе засечено от Аниете, но Емил Петров се оказа за пореден път непробиваем и изби удара на испанеца.

Последните минути се оказаха най-динамични в срещата. Влезлият като резерва Роман Прохазка отново се превърна в герой за „сините”, давайки преднина за своя тим в 85-ата минута. Луис Педро бе изведен на десния фланг, извади топката към точката за изпълнение на дузпа, където Прохазка в движение би и разпечата вратата на Славия – 1:0 за Левски.

Славия се опита да върне гола, но Левски удържа на натиска. Опитите за изравняване донесоха пробойни в защитата на Славия, от което се възползва испанецът Антонио Аниете, който с прекрасен прехвърлящ удар направи резултата 2:0 в третата минута от добавеното време.



ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки