Милан и Менес наелектризираха Серия А с 5:4 на "Енио Тардини" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Французинът изигра невероятен мач и вкара фамозен гол с пета в неповторима драма в мача с Парма

Милан и Менес наелектризираха Серия А с 5:4 на "Енио Тардини" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Милан на Филипо Индзаги записа страхотна победа с 5:4 като гост на Парма във втория кръг на Серия А. В един фамозен мач на „Енио Тардини” Жереми Менес наелектризира италианския елит със своята скорост, техника и импровизации като вкара два гола, а Бонавентура, Хонда и Де Йонг вкараха по веднъж. И двата отбора завършиха с по 10 души след червени картони за Бонера (’58) и Фелипе (’77), а в края Де Шилио си вкара и куриозен автогол от тъча след голяма грешка на Диего Лопес.

Така „росонерите” вкараха общо 8 гола в първите два кръга и с пълен актив от 6 точки се изравниха по точки с лидерите Рома и Ювентус. И трите отбора имат еднаква голова разлика (+3).

Фернандо Торес остана извън сметките за мача заради навехнат глезен, а Парма търсеше първи точки след загубата от новака Чезена на старта.

Дошлият от Реал Мадрид Диего Лопес започна мача със спасяване след удар на Белфодил, а Миранте отрази удар на Де Йонг след меле.
Атаките не спираха и Хонда намери Джакомо Бонавентура, а новото попълнение на Милан откри резултата в стотния си мач в Серия А.

Авансът се задържа по-малко от 120 секунди. Жоркера копна за Касано и нападателят с глава изравни с четвъртия си гол в последните 3 мача срещу Милан.

10 минути по-късно Абате центрира отлично и Хонда с глава направи 2:1 и се разписа във втори пореден мач.

Точно преди почивката капитанът на „дуковете” Алесандро Лукарели събори откъсващия се Жереми Менес и последва дузпа. Самият французин уверено вкара от бялата точка за 3:1.

Попаденията продължиха да валят и след паузата. След късо изпълнение на корнер Жоркера достави перфектно центриране и Фелипе нямаше проблеми да намали на 3:2.

В 58-ата минута Бонера спря с ръка удар на Жоркера на сантиметри пред наказателното поле и съдията Давиде Маса му показа втори жълт картон, което остави „росонерите” с 10 човека. Индзаги реагира като пусна Адил Рами и Сапата на местата на Хонда и Алекс.

С човек по-малко Милан намери нов герой в лицето на Найджъл Де Йонг. Борбеният холандец открадна със шпагат от Касано и докато лошото момче се тюхкаше, Де Йонг се втурна напред, надбяга последните двама в защита и хладнокръвно пусна покрай вратаря за 4:2.

5 минути след това резервата Паладино центрира от корнер, капитанът Алесандро Лукарели се извиси и с глава заби в десния ъгъл – 4:3 и пак само един гол разлика.

13 минути преди края Фелипе фаулира техничния Менес и съдията възстанови баланса на силите като му показа и на него втори жълт картон.

Менес обаче не беше приключил и вкара най-впечатляващия гол в мача в 79-ата минута. Той пресече пас назад към вратаря, чукна покрай него и въпреки че излезе извън очертанията на терена успя да се мушне между Миранте и гредата и с гръб към вратата настигна топката и с грациозен удар с петичка назад вкара за 5:3.

Драмата стана пълна отново в 89-ата минута, когато Де Шилио си вкара куриозен автогол. Той реши да връща от тъчлинията за вратаря Диего Лопес, пресили паса, а Лопес се намеси кошмарно и не докосна топката, която влетя зад голлинията за 5:4.

В 6-те добавени минути Милан удържа своя крехък аванс и постигна победа в истинската драма на „Енио Тардини”.

 

Юнайтед и Арсенал също са петите на Зиркзее

Нидерландският нападател направи фурор в Серия А този сезон

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки