Локо (София) дели 5-ото място след успех в "наводненото" железничарско дерби (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Червено-черните" се приспособиха по-добре в блатото на стадиона в столичния квартал "Свобода"

Локо (София) дели 5-ото място след успех в "наводненото" железничарско дерби (СНИМКИ+ВИДЕО)
Локомотив (София) се изравни с Ботев (Пловдив) на петото място, изпреварвайки отново Левски, след победа 2:0 над Локомотив (Пловдив) в „железничарското” дерби от 8-ия кръг на „А” група, което се проведе на наводнен терен в столичния квартал „Свобода”. Гол на добавка на Владислав Романов в началото на проливния дъжд и безпощаден удар на Шехуди през второто полувреме, което започна със закъснение, осигури четвъртия успех на „червено-черните” от началото на сезона.
 
Домакините се нагодиха по-добре в блатото, в което се превърна теренът след петнайсетина минути игра, а като цяло бяха и по-настоятелният отбор, докато пловдивчани не успяха да се противопоставят на своите съперници, макар че в лошия терен можеше да стане всичко.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ТРАГИКОМИЧНАТА ГЛЕДКА ВИЖТЕ ТУК!
 
 
С успеха Локо (Сф) сложи край на негативната серия срещу Локо (Пд) от три поредни загуби, като записа пети пореден мач без поражение към настоящия момент. Тимът на Неделчо Матушев пък допусна трета поредна загуба. „Смърфовете” нямат и победа вече в пети двубой от „А” група.
 
Още преди мача започна да гърми и трещи. Тъмницата в София предвещаваше, че ще има порой. Игра се само десетина минути, когато над стадиона започна проливният дъжд. Но Локо (София) се адаптира по-добре и бързо-бързо след започналата да се изсипва небесна вода поведоха в резултата. Елтон центрира добре отдясно, Шехуди отклони към вратата. Данчо Господинов не успя да хване топката, от което се възползва Романов, който на добавка от няколко метра реализира (13’).
 
 
Само две минути по-късно последва ново изсипване в пеналтереията на гостите. Ранджелович стреля с глава, но покрай вратата.
 
Още на сухия терен Дани Кики от състава на пловдивчани отправи тежък удар, който премина близо до дясната греда на Митрев.
 
Иначе теренът започна да прилича на блато, което беше отлична предпоставка за положения пред двете врати. Локо (Пд) едва успяваше да избегне втори гол, след като топката не искаше да напусне наказателното им поле заради образувалите се локви.
 
 
 
В 32-ата минута Локо (Пд) можеше да изравни. Тежък шут на Янко Сандански рикошира и се запъти към опразнената от заблудения Митрев врата. За негово щастие топката мина над гредата.
 
Въпреки невъзможния терен, Владислав Романов сътвори най-красивото изпълнение. В 38-ата минута той потърси далечния ъгъл с технично копване. Топката обаче кацна върху мрежата.
 
 
 
В края на полувремето по-добре нагодилият се тим на домакините пропусна да вкара втори гол. Генов се пребори в локвите и пусна вдясно към Ливраменто, но той беше изпреварен.
 
На почивката служебните лица начело с главния съдия Ставров и дежурния делегат Ангел Бончев след консултации с капитаните на двата отбора решиха, че мачът ще се доиграе.    
 
 
 
През второто полувреме теренът изглеждаше малко по-добре, но голяма част от локвите останаха. Столичното Локо продължи да бъде по-стабилният отбор и Данчо Господинов трябваше да се справя с удар в ъгъла на Том от 30 метра.
 
Бранеков и Ранджелович несполучиха с глави при изпълнения на корнери преди „червено-черните” да отбележат втори гол в 80-ата минута. Венелин Филипов сбърка фатално като последен в защитата при контраатака на домакините. Въпреки че локва спря Генов, зад него беше Шехуди, който овладя и с безпощаден удар и рикошет в напречната греда оформи крайното 2:0.
 
 
 
Победата качва Локо (Сф) на петото място с 14 точки. Същият актив има и Ботев (Пд). Локо (Пд) остана 10-и с 6 точки.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ТРАГИКОМИЧНАТА ГЛЕДКА ВИЖТЕ ТУК!

А ФГ 14/15

ПО   Отбор М П Р З Гола Г. ТО
1 0 ЦСКА 8 5 2 1 18:5 13 17
2 -1 Литекс 8 5 1 2 15:7 8 16
3 -1 Берое 8 4 3 1 15:6 9 15
4 -1 Лудогорец 8 4 3 1 14:6 8 15
5 1 Ботев Пд 8 4 2 2 13:10 3 14
6 0 Локо Сф 8 4 2 2 8:4 4 14
7 0 Левски 8 4 1 3 8:9 -1 13
8 0 Марек 8 2 1 5 4:18 -14 7
9 -1 Черно Море 8 1 3 4 6:9 -3 6
10 1 Локо Пд 8 1 3 4 5:15 -10 6
11 0 Славия 8 1 2 5 7:13 -6 5
12 0 Хасково 8 1 1 6 4:15 -11 4
             
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки