Сензациите в пресата: Батков плати по една заплата, Левски пробва млад малиец

Ботев (Пд) се цели във френски защитник, Наско Курдов пред завръщане и още...

Сензациите в пресата: Батков плати по една заплата, Левски пробва млад малиец

Сензациите в пресата днес, втроник, 16.09.2014 година:

„Тема спорт”: Батков плати по една заплата
Собственикът на Левски Тодор Батков потуши бунта за пари в съблекалнята. Адвокатът спази обещанието си и плати вчера по една заплата на футболистите. На практика проблемите с парите не се отразиха върху мотивацията на отбора в домакинството срещу Славия в неделя. Треньорът Георги Иванов е ус пял да удържи назряващото недоволство на футболистите и всичко се в разминало само с разговори на висок тон. В крайна сметка поне за момента разплащанията на “Герена” са в поносим ритъм, към който играчите вече привикват, след като дълги години в Левски нямаше никакви проблеми сьс заплати и премии. Сега ситуацията е далеч no-тeжкa, но до момента Батков успява да закърпи положението. Играчите чакат тази седмица и премия за победата си над Славия.

„Тема спорт”: Левски пробва и млад малиец

Още един футболист, освен Ахил Анани, ще опита късмета си в Левски. Става въпрос за малиеца Сисоко. Той сьщо пристигна вчера на стадион "Георги Аспарухов" и проведе тренировка с юношите. Талантът се подготвяше под зоркото наблюдение на главния методист в школата на сините Давид Серано. Именно испанецът ще прецени дали Сисоко притежава нужните качества, за да остане в академията. Пробите му ще продължат поне седмица. Куриозно е, че младият футболист Сисоко се появи на "Герена" с фланелка на английския национален отбор, която бе с номер 8 на гърба и името на франк Лампард. Вчера пък от ръководството на ДЮШ направиха инспекция на изграждането на новия изкуствен терен. Работниците обаче така и не успяха да свършат сериозна работа, тъй като метеорологичните условия не позволяваха да бъде положена останалата част от тревата.

„Меридиан мач”: Ботев (Пд) се цели във френски защитник

Френският ляв защитник Кени Лего Жиле ще пристигне в близките дни в Ботев (Пд). 28-годишният футболист ще премине тестове при „жълто-черните“. Играчът е роден в Бордо на 3 януари 1986 година. В кариерата си има 152 официални мача, като е играл в Каен, Барнет, а за последно се е подвизавал в АЕК Ларнака. След като сънародникът му Инес Ромен подписа официално с Ботев, Кени Жиле ще трябва да убеди спортно техническия щаб на „канарчетата", че и той заслужава договор. В същото време в Пловдив тръгна слух, че нападателят Атанас Курдов скоро може да разтрогне с казахстанския Астана и отново да се озове на „Колежа“. От вчера съставът на Вили Вуцов започна подготовка за гостуването на Марек в събота, като специалисты проведе двуразови тренировки на базата в Коматево.

„Тема спорт”: Атанас Курдов пред завръщане в Ботев (Пд)
Атанас Курдов е пред завръщане в Ботев Пловдив. Нападателят веднъж вече носи жълто-черния екип в периода 2010-2012, когато тимът бе във В и Б група. Юношата на Левски се очаква да разтрогне в близките дни с казахстанския Астана. Отделно Курдов все по-рядко попада в плановете на Станимир Стоилов, а за последния мач с Ордабаси (5:0) дори остана извън групата. След Ботев за кратко нападателят игра и в Локомотив Пловдив, после носи екипа и на Славия, откъдето бе продаден в Астана. Апетити към Курдов има и Левски, но самият играч засега не искал да се връща на „Герена", а в Ботев.

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Защитник на Лудогрец е №1 в Европа

Фон Витри има най-много асистенции през сезона до момента

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки