Караньотов пети след драматичен финал в Италия

Победител в Гран при на Джесоло стана Мауно Хермюнен

Караньотов пети след драматичен финал в Италия

Ангел Караньотов записа един от най-големите успехи за България в Световния шампионат по супермото, заемайки седмо място в крайното класиране. Въпреки тежкото състезание този уикенд, българският пилот се представи изключително успешно във финалния кръг, завършвайки на пето място в Гран при на Джесоло в Италия.

7-мият кръг започна драматично за Ангел още в събота. В тренировката за време той караше много агресивно и имаше отлични шансове да влезе в суперпола, но падна зверски малко преди края.

Мотивиран да даде най-доброто от себе си на финала, Караньотов потегли много добре в първия неделен манш. Той бе пети и макар, че отново падна, успя да завърши на седма позиция. Във втория манш най-добрият български пилот по супермото направи изключителен старт, като се движеше зад лидера Мауно Хермюнен почти през цялото време. В крайна сметка Ангел финишира на петото място, като остана пети и в крайното класиране за Гран при на Джесоло.

„Страшно съм доволен от представянето на Ангел. Преди началото на състезанието пипнахме малко ходовата част на ТМ-а, което позволи да се използва пълния му потенциал и да кара на пълни обороти. Постижението наистина е добро, тъй като досега никой не е влизал в топ 6 на световния шампионат със сериен ТМ.“ – заяви бащата на Ангел Ивайло Караньотов.

Въпреки страхотното представяне на българина този уикенд, едва 5 точки не му достигнаха, за да влезе в топ 6. Той остана на 7-ма позиция с актив от 191 т., а преди него е Кристиян Равалия от Италия със 196.

Победител в Гран при на Джесоло стана Мауно Хермюнен (TM), но най-щастлив на трасето бе Тома Шарер (TM), който се поздрави със световната титла.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки