„Казанлък Волей – Багира“ си връща пловдивската националка Кристина Гунчева

21-годишната националка се очаква в най-скоро време да договори личните си условия и да се обвърже официално с договор с клуба

„Казанлък Волей – Багира“ си връща пловдивската националка Кристина Гунчева

Представителният женски тим на „Казанлък Волей – Багира” си връща в състава за новия сезон своята титулярна разпределителка от по-миналия сезон – пловдивчанката Кристина Гунчева, която досега играеше в „Славия СУ“. 21-годишната националка се очаква в най-скоро време да договори личните си условия и да се обвърже официално с договор с клуба.

Дори и да не подпише обаче контракт, Гунчева почти със сигурност ще започне лятна подготовка с "розите", която стартира другата седмица с високопланински подготвителен  лагер на Белмекен.

Както е известно Кристина направи силен сезон  за „Казанлък Волей – Багира” през спортно-състезателния сезон 2012-2013 година и имаше голяма заслуга за класирането им на финала срещу ЦСКА – Демакс в спор шампионската титла.

Пловдивчанката обаче напусна „розите“, защото си уреждаше трансфер в чужбина. Плеймейкърката обаче не успя да замине да играе навън и изненадващо замина за София. Там тя облече за една година екипа на „Славия СУ“, където бе основен двигател на тима.

Криси е дъщеря на волейболния спец Стоян Гунчев-Чугуна, тя бе част от националния отбор на България за девойки старша възраст, който през лятото участва на Европейското първенство през 2012 година в Турция, и Световното първенство в Чехия през 2013-та. Тази година младата пловдивчанка бе включена в състава на „Б“ националния отбор на България за участието на „лъвиците“ в турнира за Лига Европа.

Според запознати преди да се върне в Казанлък, Гунчева е имала оферти от други два наши водещи клубове, интерес към нея има от отбори още от Италия, Португалия и Румъния.

"Знаете много добре, че миналата година на практика "Казанлък Волей- Багира" игра без разпределител. Затова сега съм много доволен, че в отбора ще имаме отново талантлива разпределителка като Кристина Гунчева, която ще вдигне нивото. Освен на Криси обаче, ще разчитам и на 15-годишната състезателка от нашата си казанлъшка волейболна школа Василена Папанова, която израстна много последната година", коментира старши треньорът на "розите" Петър Дочев.

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки