Левски тренира с дузина футболисти

Йордан Йорданов - Пиката отново на „Герена”

Левски тренира с дузина футболисти

Едва 12 футболисти тренираха днес на стадион "Георгин Аспарухов". Треньорският щаб на Левски изведе за заниманието Роман Прохазка, Владимир Гаджев, Луис Педро, Мигел Бедоя, Антонио Аниете, Борислав Стойчев, Валери Домовчийски, Пламен Крумов, Стефан Велев, Аймен Белаид, Георги Сърмов и каращият проби Ахил Анани.

Част от футболистите ще играят днес за дублиращия тим, който има мач със Славия. Става въпрос за по-младите играчи от тима на Георги Иванов. Самият треньор не се появи на заниманието, а остана в треньорската стая.

Междувременно административният офис на Левски бе посетен от легендата на сините Йордан Йорданов-Пиката. От много години бившият полузащитник на „сините” живее в Кипър, но и до днес се вълнува от събитията в любимия клуб.

Две титли на България и три купи на страната, близо 200 мача за тима и 70 гола, като най-емблематичното му изпълнение е на 17 март 1976 г. в незабравимия мач срещу Барселона, когато още в 10-мин. Данчо бележи второто попадение за сините. Близо 80 000 зрители стават свидетели на големия мач завършил 5:4 за левскарите. На 28 септември Йорданов ще навърши 63 години.

„Винаги се вълнувам, когато се върна на Герена. Имам толкова незабравими мигове. Естествено мачовете с Аякс и Барселона никога не могат да бъдат забравени. За съжаление не можах да присъствам на юбилейния мач срещу Лацио, но това което видях по телевизията ме просълзи. Беше невероятно! Силно се надявам нещата в любимия тим да се оправят и отново да бъдем на върха. Радвам се, че сега имах възможност да се видя с някои бивши колеги и приятели”, заяви той, цитиран от официалния клубен сайт.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки