Евтимова и Аршинкова се класираха за втория кръг в Добрич

Националката на България за "Фед Къп" Диа Евтимова елиминира без особени затруднения участващата с "уайлд кард" Калина Божилова с 6:1, 6:0

Евтимова и Аршинкова се класираха за втория кръг в Добрич

Националката на България за "Фед Къп" Диа Евтимова и Петя Аршинкова се класираха за втория кръг на турнира по тенис на червени кортове в Добрич, съобщи официалният сайт на Международната тенис федерация. Евтимова елиминира без особени затруднения участващата с "уайлд кард" Калина Божилова с 6:1, 6:0. Така за място на четвъртфиналите 27-годишната софиянка ще срещне третата в схемата Кристина-Андрея Миту (Румъния), която в неделя спечели титлата на турнир на ITF от същия ранг в София.

Републиканската шампионка до 16 години Петя Аршинкова победи националката Виктория Томова с 4:6, 6:2 и отказване на съперничката заради травма. Тийнейджърката ще срещне осмата в схемата Алберта Брианти (Италия) във втория кръг. Евтимова и Аршинкова заработиха по 5 точки за световната ранглиста и по 392 долара.

Държавната шампионка за 2011 година Изабелла Шиникова, която премина успешно квалификациите, загуби на старта на основната схема от поставената под номер 4 Аранча Рус (Холандия) със 7:6(1), 4:6, 3:6. Участващата с "уайлд кард" Никол Йорданова играе в момента срещу квалификантката Ирина Фетекау (Румъния).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки