Гол в последната минута донесе победата на Байерн над Сити (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Баварците" стартираха новия сезон в Шампионската лига с три точки

Гол в последната минута донесе победата на Байерн над Сити (ВИДЕО+СНИМКИ)
Байерн (Мюнхен) започна с измъчена победа с 1:0 над Манчестър Сити новия сезон в Шампионската лига. Единственото попадение в двубоя отбеляза Жером Боатенг в последната минута на редовното време след рикошет в Марио Гьотце.

Домакините заслужено взеха трите точки, след като бяха по-добрият отбор през цялото време. Въпреки това, Сити можеше да открадне точка и след като изоставаше в резултата. В заключителните секунди Серхио Агуеро изпусна прекрасна възможност да изравни.

Байерн започна изключително агресивно срещата и още преди да бе изтегла и една минута Мюлер можеше да открие резултата. Германският нападател получи пас от Гьотце, премина покрай Харт, но се затвори и от малък ъгъл прати топката във външната част от мрежата.



До края на полувремето Мюлер имаше още един шанс да се разпише, но този път Харт отрази удара му. Английският страж на "гражданите" показа рефлекс и при удар на Алаба, докато Левандовски повтори удара на Мюлер и също прати топката във външната част на мрежата.

Сити разчиташе повече на контраатаки, които по никакъв начин не бяха безопасни. Най-чистото положение през първите 45 минути се откри пред Един Джеко, чийто удар бе спасен от Нойер.



През втората част действията на терена не се промениха. "Баварците" бяха отборът, който търсеше гола по-усилено и създаваше опасните положения. Отново обаче последната преграда пред гола се оказа Джо Харт.

На няколко пъти футболистите на Байер поискаха дузпа, но Майенко остана безмълвен, въпреки че имаше основания да покаже бялата точка. Най-фрапантната ситуация бе, когато Саня буквално свали Бенатия, след като го задържа за фланелката при борба за една висока топка в
наказателното поле на "гражданите".



Малко по-късно и Манчестър Сити можеше да получи дузпа. Агуеро центрира към Давид Силва, Бенатия се опита да пресече паса, но не уцели топката, а чукна испанеца. Силва се строполи на земята, но реферът отново не показа бялата точка.

Минути преди края Боатенг изстреля страшна тупалка към долния десен ъгъл на Харт, но английският вратар отново показа класата и запази мрежата си суха.

Най-накрая логичното се случи - в 90-ата минута Сити капитулира. Натискът на Байерн стана масиран, топки започнаха да бъдат пращани в наказателното поле от всички страни и "гражданите" допуснаха грешка при едно от тях. Отбраната на гостите не успя да изчисти топката, тя попадна в Боатенг, който стреля по диагонала. Топката закачи гърба на Марио Гьотце, рикошира и влезе в далечния ъгъл, оставяйки Харт безпомощен.



В края на двубоя Серхио Агуеро можеше да изравни резултата. Аржентинският нападател изпревари Данте, пусна топката покрай Нойер, но тя мина на около метър встрани от вратата.

Така Байерн започна с успех и заедно с Рома има три точки в група "Е", докато Сити и ЦСКА (Москва) са с по 0.



 
КЛАСИРАНЕ: 

Шампионска Лига 14/15, Група E

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Рома 1 1 0 0 4 3
2 Байерн 1 1 0 0 1 3
3 Ман Сити 1 0 0 1 -1 0
4 ЦСКА Москва 1 0 0 1 -4 0

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки