Порто записа грандиозна победа в своя мач номер 200 в Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Драконите" разпиляха БАТЕ (Борисов) с 6:0, Брахими заби хеттрик

Порто записа грандиозна победа в своя мач номер 200 в Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мач номер 200 за Порто в Шампионска лига ще бъде запомнен от феновете на клуба, след като „драконите” унизиха гостуващия тим на БАТЕ (Борисов) с 6:0 в мач от група H. Брахими направи хеттрик (5`; 32`; 57`), а с по едно попадение се отчетоха Мартинес (37`), Адриан (61`) и Абубакар (76`).

Брахими откри в 6-ата минута след невероятна грешка на вратаря на гостите. Черник хвърли топката извън наказателното поле, но вместо да я подаде на играч на БАТЕ, тя попадна в Брахими, който веднага навлезе в наказателното поле и с точен удар откри резултата.



Второто попадение за "драконите" отново бе дело на алжирецът, който пое топката от центъра и със страхотен рейд стигна  до границата на наказателното поле и между няколко защитници на БАТЕ нанесе силен удар, който не бе отразен от вратаря на гостите – 2:0 за Порто.



Многоходова комбинация  в 37-ата минута завърши с подаване към Джаксън Мартинес, който от непосредствена дистанция разстреля вратаря на гостите Черник за 3:0.

Брахими показа, че това е неговата вечер и в 57-ата минута оформи своя хеттрик. Алжирецът изпълни като по учебник пряк свободен удар от близо 23 метра, не оставяйки шанс за закъснелия плонж на Черник – 4:0 за Порто.



Разколебаната защита на гостите допусна нова сериозна грешка четири минути по-късно, от което се възползва Адриан, който с техничен удар прехвърли хвърлилия се в краката му Черник.



Крайният резултат бе оформен от Абубакар в 76-ата минута. Тело задържа топката между четирима защитника в наказателното поле на БАТЕ, след което извади към Абубакар, който бързо шутира в десния ъгъл на Черник, оформяйки крайния резултат в двубоя – 6:0 за Порто.



В другата среща от група H Атлетик Билбао и Шахтьор Донецк завършиха при нулево равенство.


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки