Лудогорец показа класа и отнесе Литекс в дербито (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Орлите” се поздравиха с убедителна победа и станаха трети в класирането

Лудогорец показа класа и отнесе Литекс в дербито (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец превключи от вълна Шампионска лига на  А група с категорична победа над Литекс в дербито и последен двубой от деветия кръг на първенството. Двубоят се преведе на „Лудогорец Арена” пред горещата подкрепа на местните фенове и „орлите” се поздравиха с успех с 4:1. През цялото време домакините контролираха мача и създаваха по-интересните положения, докато гостите изпитваха много затруднения както в защита, така и в нападение. Това бе и най-разултатната загуба на ловчанлии от началото на първенството.

 

Точни за шампионите бяха Марселиньо, Михаил Александров през първото полувреме и Юнес Хамза през второто. Почетното попадение за гостите бе дело на Асприля в добавеното време на двубоя.

 

С този успех Лудогорец е на третото място с 18 точки, колкото има и Берое. Литекс пък е на четвъртото място във временното класиране с 16 точки.

 

Първото полувреме изцяло принадлежеше на Лудогорец.  Футболистите на треньора Дерменджиев започнаха с видимо спокойствие, разиграваха без напрежение и организираха опасни атаки към вратата на Литекс. В защита домакините също действаха концентрирано и почти не позволяваха на „оранжевите” да затрудняват Владислав Стоянов. Връзката между защитата и нападението при шампионите бе плавна, което допълнително създаде грижи за тима от Ловеч.

 

Тимът на Красимир Балъков игра неуверено, на моменти доста плахо, без нужната агресия. Омар Косоко и Джордан изпробваха късмета си с удари от разстояние, но мерникът им бе доста неточен.

 

Първият гол падна в 12-ата минута след много добра атака. Дани Абало пое топката в половината на Литекс, не избърза с центрирането,  изчака включването на Марселиньо, който остана пълно непокрит от „оранжевата” защита. Испанецът подаде към далечната греда, бразилецът изскочи и с удар от движение откри резултата.

 

След попадението домакините не изпуснаха инициативата. Те контролираха ситуацията на терена и търсиха втори гол. Докато чистите положения пред вратата на Лудогорец почти нямаше. Владо Стоянов не трябваше да се намесва решително.

 

В края на частта „орлите” вкараха и втория си гол. В добавеното време, секунди преди съдийския сигнал, Михаил Александров получи топката на границата на наказателното поле, обърна се и шутира. Топката леко се отби в крака на бранител в „оранжево” и не остави никакви шансове на Баривиейра, който направи всичко по силите си да стигне до топката.

 

Статуквото на терена не се промени през второто полувреме. Лудогорец продължи да надиграва съперника си. При едно статично положение все пак гостите от Ловеч можеха да стигнат до гол. След центриране от ъглов удар Страхил Попов стреля с глава коварно, но топката бе изчистена от самата голлинията.

 

Шампионът на България пречупи съпротивата на Литекс напълно с трети гол в 64-ата минута. Тогава Мишо Александров и Кейсара разиграха много добре помежду си, бразилецът центрира в наказателното поле, където Юнес Хамза засече веднага и от около 4-5 метра направи преднината на домакините класическа.

 

До края възпитаниците на Георги Дерменджиев доиграха двубоя с настроение и вкараха още. Пред Хамза се откри още една много добра възможност, но тунизиецът пропусна сам срещу вратаря. Влезлият като резерва Вандерсон направи разгрома пълен. Той се разписа за 4:0 с удар с глава след добро центриране на Кейсра. Все пак гостите от Ловеч стигнха до гол секунди преди последния съдийски сигнал. Асприля също с глава сложи точка на дербито от деветия кръг. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки