Зафиров: Не се съобразяваме с грандове и евробойци

Цел №1 е горната част от класирането, но апетитът идва с яденето, каза бранителят на Берое

Зафиров: Не се съобразяваме с грандове и евробойци

Централният защитник на Берое Владимир Зафиров е убеден, ме той и съотборниците му могат да прекъснат над 20-годишната негативна серия на зелено-белите над ЦСКА Шв шампионата, като  запишат домакински успех над червените в неделя. Той даде кратко ингпервю пред "Тема Спорт".

Влади, записахте категоричен успех над Локомотив Пловдив като гост с 3:0. Тол­кова слаби ли бяха домаки­ните, или вие сте много сил­ни?

- Мисля, че Локомотив е добър отбор. Просто с два бързи гола през второто по­лувреме ги пречупихме. Ус­пехът срещу тях ще ни даде още увереност да продължа­ваме във възходяща линия.

През първото полувреме на "Лаута" обаче не успяхте да реализирате. Как ви по­действа пропускът на Мапуку от бялата точка?
- Действително през пър­вите 45 минути създавахме положения, но не реализирах­ме. Колкото до пропуска на Мапуку от дузпата, на всеки се случва да пропусне. По-важ­ното е, че след това всичко и дойде на мястото.

Предстои ви сблъсък сре­щу отбора с най-добрата защита и най-доброто нападе­ние в елита до момента -ЦСКА, над който Берое няма победа повече от две десе­тилетия за първенство. Го­тови ли сте да нарушите традицията?
- ЦСКА в действителност е с най-добрата отбрана и с най-силната атака според по­казателите досега. Те са един от фаворитите 8 първен­ството. Можем да ги побе­дим и вярвам, че ще го направим.

Как ще отговорите на аг­ресивния стил на червени­те?
- Не ни интересува как ще играят те, важното е ние да продължим да показваме как­во можем. Вярвам, че ще се получи хубав и открит мач и се надявам накрая ние да три­умфираме.

Победа ще ви изстреля на върха...
- Много е рано да се мисли за класирания. Има още твър­де много кръгове. Стъпка по стъпка вървим в правилната посока.

Вече срещнахте повече­то отбори от А група, как ти се струва нивото в пър­венството. Докъде се простират амбициите ви?
- Нивото е добро. Цел но­мер 1 пред нас е попадане в първата шестица, още пове­че че миналия сезон не бяхме в горната част на таблицата. Апетитът идва с яденето. Целим да продължим да показ­ваме добра продукция.

Къде е разковничето на добрите резултати напос­ледък - колективът, трень­орът или има и друга причи­на за успехите ви?
- Те са комплексни - и треньорите са добри, и мом­четата се раздават на тере­на, клубът е стабилен финан­сово. Съберем ли всички тези неща накуп, се получава поло­жителната картина, която имаме в момента.

С добрите си игри срещу едни от фаворитите - Литекс, Левски, Лудогорец, по­казахте, че не се съобразява­те с името на противника отсреща?
- Убедихме се, че който се съобразява с името на съпер­ника, не го чака нищо добро, затова си казахме, че няма да го правим. Не се съобразяваме с грандове и евробойци. У нас можем успешно да се проти­вопоставим на всеки.

Предстоят мачовете за купата. Ще издържите ли?
- Разполагаме с равностой­ни футболисти и няма да е проблем да се борим на два фронта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки