Строежът на стадион "Христо Ботев" не е подновен

Това разкри президентът на Ботев (Пловдив) Иван Джиджев

Строежът на стадион "Христо Ботев" не е подновен

Ботев (Пловдив) е финансово стабилен за следващите 12 месеца. Признанието за гарантирания бюджет направи президентът на "жълто-черните" Иван Джиджев. За момента строежът на стадион "Христо Ботев" не е подновен, но има вариант това да се случи в близко бъдеще. Собственикът Цветан Василев пък е в течение с всички действия на ръководството на клуба. Бюджетът на Ботев (Пловдив) беше редуциран в началото на лятото, когато КТБ беше поставена под специален надзор.

"Съкращенията в бюджета са не сериозни, а направо драстични, в сравнение с това, с което разполагахме през юни тази година. Със сумите от тези трансфери успяхме да осигурим един бюджет, който трябва да ни позволи да съществуваме спокойно до август следващата година", заяви Джиджев пред TV7.

Финансовите средства, с които разполага Ботев в сравнение с миналата година, са 4 пъти по-малки. Както е известно някой от футболистите като Йордан Христов, Иван Цветков и Мариян Огнянов мигновенно намалиха заплатите си и останаха в клуба. Въпреки раздялата с голяма част от скъпоплатените чуждестранни футболисти, Ботев се намира на 5-о място в първенството.

"В първите седмици след сътресенията основна и генерална задача беше да останем в "А" група. В момента, ако Ботев се класира в първата шестица ще бъде добър резултат, но нищо чудно скоро да се надяваме и на по-оптимистично класиране", каза Джиджев и посочи, че строежът на стадион "Христо Ботев" не е подновен, но той е оптимист за изграждането на модерния стадион.

"Строежът на стадиона е много голям проблем за нас. В момента правим всичко възможно, за да консервираме обекта и да изключим всяка възможност за аварии. Търсим всякакви варианти. Всъщност имаме такива пред нас. Срещаме сериозно разбиране отстрана на общинските власти в Пловдив, допускам, че ще намерим такова и на централно ниво от футболния съюз."

Президентът на жълто-черните беше категоричен , че няма възможност да бъде взет лиценза за провеждането на мачове в "А" група на базата в Коматево, каквито претенции имаше от ръководството на Лудогорец след сблъсъка между двата тима. Собственикът на Ботев Цветан Василев пък продължава да следи обстановката в клуба.

"Установихме начин на общуване и той е в течение с това, което се случва в клуба. Общо видимо е, че има взаимна симпатия между него и привържениците".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки