Британски съдия развали поредния луд мач на Лудогорец в Шампионската лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Българският тим се държа повече от достойно срещу Реал Мадрид, но беше спрян не толкова от тях

Британски съдия развали поредния луд мач на Лудогорец в Шампионската лига (ВИДЕО+СНИМКИ)
Лудогорец се държа повече от достойно срещу действащия шампион Реал Мадрид, но след спорни съдийски отсъждания, сред които две дузпи, втората от които дадена след артистично падане на Роналдо в наказателното поле, загуби с 1:2. Марселиньо вдигна на крака 41 000 зрители на „Васил Левски” още в 6-ата минута преди в 10-ата Роналдо да изпусне първата дузпа, която бе правилно отсъдена, но спасена от Владо Стоянов. Преди първия половин час обаче португалската мегазвезда се строполи лесно и получи правото да изпълнява за втори път от бялата точка, като този път беше безкомпромисен. Резервата Карим Бензема реши мача с гол в 76-ата минута.
 
Но двубоят ще се запомни със слабото съдийство на главния рефер Крейг Томсън от Шотландия, който щом даде толкова евтина втора дузпа, трябваше да даде такава и за Лудогорец, когато Мисиджан беше спрян от Ияраменди в 83-ата минута. Освен това всяко единоборство беше посочвано към вратата на българския отбор, който беше нашарен с жълти картони заради протести.

Все пак трябва да се отбележи, че редовен гол на Роналдо при 0:1 не беше признат заради засада, каквато нямаше. 
 
Втората загуба оставя Лудогорец на дъното в класирането на група „В” в Шампионската лига с 0 точки и голова разлика 2-4. Реал е лидер с 6 точки, пред Ливърпул с 3, който падна от Базел (0:1) като гост, и швейцарците също с 3.


 

 
Вратарят Владислав Стоянов се завърна под рамката, записвайки първия си мач в групите на Шампионската лига. Той беше наказан за двубоя срещу Ливърпул на „Анфийлд”. Георги Дерменджиев заложи на Роман Безяк в предни позиции и остави на пейката Мисиджан. Хавиер Ернандес получи титулярно място в състава на Реал. Бензема и Хамес Родригес бяха оставени на пейката заедно с Тони Кроос, докато Иско и Ияраменди имаха шанс за изява.
 

 
След спокойни първи минути Лудогорец хвърли в екстаз повечето публика на стадион „Васил Левски” с гол в 6-ата минута на Марселиньо. При изпълнение на първия корнер за Лудогорец топката бе прехвърлена от играч на „орлите” на задната греда, където непокритият бразилец я забоде с глава в мрежата на слисания Касияс.


 
 
Реал веднага отвърна на удара. Йордан Минев спря непозволено Лука Модрич в наказателното поле и реферът от Шотландия не се поколеба да посочи бялата точка. Обаче Владо Стоянов с котешки рефлекс спаси удара на мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо в десния му ъгъл. Това бе 7-ият пропуск на португалеца от бялата точка от 51 дузпи.

След това Роналдо вкара, като бе изведен на чиста позиция, но имаше флаг за засада. Повторенията показаха, че такава няма. Тук Реал беше ощетеният отбор, трябва да се признае.
 
Португалецът си издейства лесна втора дузпа в 24-ата минута, когато след докосване на Моци в пеналтерията се строполи като подкосен. Крейг Томсън отново даде 11-метров наказателен удар. Този път португалският актьор беше безапелационен – 1:1. Така той се доближи на два гола от рекордьора в Шампионската лига Раул, който има 71 попадения.




 
Иначе Лудогорец се държеше много достойно срещу далеч по-именития си съперник. „Орлите” сякаш изобщо не се притесняваха от галактическите си съперници. Те осъществиха няколко много добри контраатаки. Просто явно изпълняваха перфектно тактическите указания на Георги Дерменджиев.
 
В 30-ата минута Мишо Александров бе намерен в наказателното поле и шутира по диагонала с десния крак, но Касияс се намеси.  
 
В края на първото полувреме Реал имаше силни минути, но не успя да осъществи обрат. Най-чистото положение се откри пред Хавиер Ернандес, чийто удар от около точката на дузпата се търкулна точно покрай гредата в аут.

 
Натискът на „Белия балет”, който играеше с черните си резервни екипи, продължи и след почивката. Роналдо пропусна от малък ъгъл, а коварен удар с глава на Гарет Бейл отблизо бе спасен с вещина от Владо Стоянов.
 
Лудогорец отвърна с тупалка на Ешпиньо от 35 метра под гредата, която бе извадена от Касияс.
 
Атаките валяха една след друга. Чичарито не успя да засече центриране пред голлинията на Иско, а публиката аплодира перфектен шпагат на Моци срещу Бейл.
 
Единоборствата зачестиха, но съдията Томсън от Шотландия даде едно рамо на Реал, като не санкционираше техните нарушения, докато не се свенеше да го прави в обратната посока. Играчи на Лудогорец си изкараха няколко картона заради протести.
 
Отново стана горещо пред вратите. Фалцирана топка отстрана на Марселиньо с мъка бе избита от Касияс, а на другия фронт Минев изби от голлинията типичен удар на Роналдо.

 
Карло Анчелоти пусна тежката артилерия в лицето на Карим Бензема, Тони Кроос и Хамес Родригес и вторият гол за неговия тим не закъсня. Марсело центрира на границата на вратарското поле и Бензема засече от воле в мрежата – 2:1 в 76-ата минута.
 
Лудогорец имаше съвсем основателни претенции за дузпа в 83-ата минута, когато Ияраменди протегна ръка срещу нахлуващия в пеналтерията Мисиджан, който се строполи. Шотландският арбитър обаче съвсем спокойно си посочи корнер.   



В добавеното време Лудогорец можеше да изравни чрез Дяков, който от трудна позиция пред вратарското поле стреля, но защитниците на Реал изчистиха пред голлинията. В заключителния момент Владо Стоянов спаси рикоширал опит на Бейл.
 
Така Лудогорец допусна втора загуба в групите на Шампионската лига, докато Реал си тръгна с 1 гол разлика от София за втори път, след като през 1979 г. победи Левски с 1:0. Карло Анчелоти пък постигна четвърта победа над наш тим – два пъти като играч (на Рома и Милан съответно срещу ЦСКА и Левски) и два пъти като треньор (на Ювентус и Реал Мадрид съответно срещу Левски и Лудогорец). 
















ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!!!


Novsport.com проследи всичко по-интересно около двубоя чрез традиционното си чат-описание! 





Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки