Берое бе много близо до сензационна победа

"Зелено-белите” отстъпиха със 72:80 от вицешампиона на България – Лукойл Академик

Берое бе много близо до сензационна победа

Берое загуби и втория си двубой от турнира за Купата на Стара Загора, след като „зелено-белите” отстъпиха със 72:80 от вицешампиона на България – Лукойл Академик. Възпитаниците на Любомир Минчев  изиграха страхотен двубой, в който показаха огромно желание и борбеност, като в отделни периоди от срещата не отстъпваха по нищо на именития си съперник.

В началните минути на срещата гостите от Лукойл взеха инициатива, успявайки да поведат с 6 точки при 15:9. Баскетболистите на Берое обаче не позволиха на своя съперник да се откъсне сериозно в резултата,  като в края на първата част авансът на студентите бе само 4 точки при  21:17.

През втората част старозагорци заиграха далеч по-самоуверено, което се отрази и върху резултата на електронното табло. Добрата игра в нападение, както и агресията в защита позволи на „зелено-белите” да поведат в резултата. Преднината им с запази до края на първото полувреме, което завърши  41:40 в полза на Берое.

След почивката заралии продължиха да играят изключително концентрирано и по нищо не отстъпваха на далеч по-класния си съперник. Третата част вървеше точка за точка, като в края й гостите успяха да поведат с точка при 55:54.

В последните десет минути все пак опитът и класата на Лукойл оказа своето влияние и вицешампионите успяха  дръпнат с аванс от 10 точки, който съумяха да запазят до края на двубоя, дошъл при резултат 72:80 в полза на

За Берое с най-много точки се отличи Диуейн Джаксън реализирал 16 точки.С двуцифрен точков актив приключиха още Венцислав Петков с 15 и Майк Блек с 13 пункта.

За Лукойл 20 точки наниза Александър Груев, а 14 реализира американецът Чарлс Томас.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки